BU MAYA TUTTU - A.Kadir Ekmekçioğlu

BU MAYA TUTTU


GÜNÜN SÖZÜ: Bir işe başlamak işin yarısını tamamlamakla  eş değerdir.

Geçen hafta Emet’liler dayanışma ve yardımlaşma derneğini tekrar eski günlerine getirmek amacı ile Emet Termal otel de bir toplantı yapıldı. Toplantıya çağırılanın üzerinde Katılım oldu. Özellikle gençler.

Toplantı izlenimlerimi kısaca özetleyecek olursam; yılladır hizmete susamış, yıllardır tüm siyasetçilerin verdikleri  vaatlerini yerine getirmemesi, sağlık, yol, işsizlik ve beraberinde getirdiği ilçeden göçün artması konusu başta olmak üzere herkes dolu ve sıkıntılıydı. Bunları aşacak olanın da  Emet’in insanlarının olduğunun farkındalardı. Bunun için görüş, düşünceleri ne olursa olsun 7 den 70 e tüm Emet’lilerin birlikte olması noktasında heyecanla birleştiklerini görünce şu kanıya vardım. Nasrettin Hoca misali bu maya tuttu.

Dernek başkanı İsmail Elmacı ve ekibi her kesime hitap edecek, herkesin de beğeneceği bir yönetim kurmak için uğraş veriyor. İnşallah buda olacak.

Sosyal medyada hızla beğenilen ve üye olanların sayısı da artıyor. Hizmete susamış yüzlerce insanın da ilçemiz menfaatleri için fikir ve görüşlerini dernekle paylaşmak istiyor. Haklılar da.

Ancak: yönetim kurulunca çeşitli komisyonlar oluşturacak. Örneğin sağlık, ulaşım, eğitim v.b. Komisyonlar yoğu bir tempo ile çalışarak branşlarında ilçe sorunları üzerinde çalışarak projeler ve dosyalar hazırlayıp yönetme sunacaklardır. Yönetim ise aciliyet  sırasına göre ilçe sorunlarını ilgili yerlere sunacaktır. Şimdiden Allah yolumuzu açık etesin. Bizlerde sen, ben kavgalarını bırakalım. Biz demesini öğrenmeliyiz.

BOR’A İŞÇİ ALIMI

Geçen hafta Bor işletmesine 14 kadrolu işçi alımı haberi ilçeye bomba gibi düştü. Habere göre  Bandırma’ya 28, Kırka’ya 60 ve Emet Bor işletmesine ise 14 kadrolu işçi alınacak. Emet’e alınacak işçi haberine hepimiz ve özellikle işsiz gençler çok sevindi. Burada iki konuda endişeliyim. Bir Emet’e alınacak  14 kişiden elbette bir kısmı Hisarcık dan olacak. Gerisi ise Emet’ten olacak. Tabi ki birileri geçmiş yıllarda olduğu gibi tepeden inme adamlarını almazsa. İki; Emet Bor en büyük bor işletmesine işçi alınması geçmiş de olduğu gibi başka işletmelere alınan işçiler bir süre sonra Emet Bor işletmesine nakil ediliyor. Dolayısı ile yine yöre gençleri işsiz kalıyor veya taşeron işçiliğine mahkum ediliyor. Bir rivayete göre Emet Bor’a alınacağı söylenen 135 işçi söylentisi vardı. Bu ne oldu bilen var mı?

Söz bordan açılmışken ilçemizde geçenlerde meydana gelen orman yangınında Emet bor işletmesi müdürlüğü tüm ekipleri ile orman yangın söndürme çalışmalarına katıldı. İşletme müdürü sayın Metin Arslan yangın esnasında Ankara’da olmasına rağmen an ve an yangını oradan takip ederek takviye ekipler göndermesi takdire şayandır. Kendilerine de özellikle bu değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

OKURLARIMDAN

Bor’a alınacak işçi olayından dolayı yüzlerce genç arıyor, yolumu kesiyor. Kadir abi, ne olur yaz işçi alımında adam kayrılmasın. Kur’a sistemi uygulasın herkes kaderine olsun diyorlar. Bence çok haklılar.

Trafikteki Park sorunun tek çözümü paralı park uygulaması ile çözülür diyenler çoğunlukta.

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!