BU SEÇİM İNŞALLAH MİLAD OLUR - A.Kadir Ekmekçioğlu

BU SEÇİM İNŞALLAH MİLAD OLUR


GÜNÜN SÖZÜ:Nefesler tutuldu. Heyecan dorukta. Herkes merakta.

Hiç polemiğe girmeye gerek yok.Emet ilçemiz yıllardır bir arpa boyu ilerleyemedi.Aksine devamlı kan kaybına uğradı. Bunu burada yaşayanlar ve daha önce ilçemizde yaşayıp tekrar uğrayanlarda aynı şeyi anlatıyor.Yıllardır beklentilerimizden neler yapıldı Allah aşkına.Yol mu?Sağlık sorunları mı? Termal ve turizm yatırımları mı? Bor’a yöresel işçi alımı mı?Organize sanayi için belediye yer mi tahsis etti? Yeni iş sahaları açıldı da bizim mi haberimiz olmadı. Alt yapı gibi önemli sorunlar mı giderildi?Açık ve kapalı Pazar yerleri,katlı ve açık oto parklar mazide kaldı. Yıllardır şehir imar planımızı yenileyemedik. Sonuç;Emet olarak hizmetlere hasret kaldık.

Yıllardır bu ilçenin kaderini ufku dar,bilgisi fazla olmayanlara teslim ettik.Bu ilçeye hizmet etmek isteyen yüzlerce insan var.Gelin bir kent konseyi kuralım diye,diye dillerimizde pay bitti.Ne mi oldu.Bir masa kendilerine göre kurdular.O da orada kaldı.İnşallah bu seçimde akıllı,bilgili,deneyimli bir insan belediye başkanı olur.Hemen kent konseyini kurar.İlçemizin gelişmesi için çalışmak isteyen insanlardan yararlanırlar

Şimdi seçim sathındayız. Değerli başkan adayları Projelerinizde termal ve turizme,organize sanayi alanına,yeni kaynaklar arayışına ve termale dayalı fizik tedavi ünitelerinin yapılmasına ağırlık veriniz.Bırakın alınmayan çöpleri alacağız laflarını.Katı atık birliğine düzenli ödeme yaptığınızda iş kendiliğinden çözülür.

TALİH KUŞU HAVADA DÖNÜYOR

Seçimde partilerin adayları henüz netleşmedi.AKP ilçe başkanlarının adaylığına sıcak bakılmıyor.Mevcut adaylardan Mehmet Oktay,Mücahit Eroğlu, Metin Erkul,Murat Durgut isimleri her ne kadar çok telaffuz edilse de bunların dışında bir başka kişinin tepeden gelme olasılığı var.

Muhalefette ise MHP hemşerimiz Balıkesir belediyesi genel sekreter yardımcısı Hakan Afşin Arıcan’nın geçenlerde Emet ziyaretinden sonra MHP den kesin adaylığı ağır basıyor.İYİ PARTİ Ankara’daki değerli bir hemşerimizle seçim yarışına katılmak isterken SP adaylarının olduğunu fısıldıyor.Ana muhalefet CHP yakasından henüz bir ses yok. Böylece talih kuşu hala havada uçuyor.Kimin başına konacağını Allah dan başka bilende yok.

İl genel meclisinde AKP de çok isimler adaylık başvurusunda bulunacaklarmış. Ama asıl bomba cumartesi günü patlayacak. AKP de ve kamuoyunda çok sevilen saygın bir kişi (adı bende kalsın) il genel meclisi adaylığı başvurusunda bulunacak.Haberiniz olsun.

Mahalle muhtarlıkları içinde çok sayıda aday var.Bu arkadaşlarımız seçmenleri ile bir,bir temaslara başladılar. İçlerinde bu defa bayan adaylar da var.Hepsini medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum.Ne olur bu bayanları da hor görmeyin.

 

 

 

SİZİ NASIL BİLİRİZ

Bu seçimde aday enflasyonu yaşıyoruz. Yasalara göre seçme ve seçilme hakkı olan herkes her yere aday olabilir.Bu doğal haklarıdır.Hiç bir seçimde Emet belediye başkanlığı için bu kadar aday enflasyonu olmadı.Tabiri caiz ise aday enflasyonu yaşanıyor.Aday adaylarının çoğunu vatandaş pek fazla da tanımıyor.Sadece sokaklarda gelişi güzel anket formlarından tanımaya çalışıyor. Ama birkaç aday arkadaşımızdan başkaları akılcı ve olumlu projelerini sosyal medyadan paylaşırken bazıları da anketlerde birinci olduğunu yaygara ediyor.Haydi oradan halk anketleri kimin yaptırdığını biliyor. Haydi bunu geçelim.Allah aşkına ilçeye neler yapmak istediğinizi anlatınız.Ama anlatırken de işkembe-i kübradan atmayın.Süslü püslü giyinerek caddelerde boy göstermekle bu işler olmaz. Yoksa çok gülünç ve komik duruma düşersiniz.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!