DIŞARIDAN EMET GÖRÜNTÜSÜ - A.Kadir Ekmekçioğlu

DIŞARIDAN EMET GÖRÜNTÜSÜ


GÜNÜN SÖZÜ : Silkinmeden başarıya ulaşamayoz.

Bir çoğunuz gibi bende mesleklerim gereği ilçe dışına giden, bir çok kişi ile temasları olan kişiyim.

Buralarda Emet’liyim dediğimde söylenen ilk söz, sizde bor madeni var. Emet’ de fabrikalar vardır, işsizlik yoktur, işsizlik yoktur, dışarıdan çalışmaya gelenlerle her gün büyüyordur. Şifalı termal sularınız nedeni ile turizm de gelişmiştir. Esnaflarınızın geliri çok iyidir. Bu ve buna benzer konuşmalara tanık oluyorum.

Peki; daha önce ilçemizde yaşayıp tekrar ilçemize gelenler, ilk defa Emet’ e gelenler ne diyor. İnanamıyoruz, eskiden Emet daha iyi ve canlıydı. Şimdi köhne bir ilçe olmuş. Gelişmeyi bırakın çok geri kalmış. Hala yolları yapılmamış. Çarşısı cıvıl, cıvıl hareketliydi.  Önceden 18 binlerde olan ilçe merkez nüfusu 11 bin olmuş. Bu ve buna benzer sözler.

Peki sizler bu konuda ne diyorsunuz. İlçede yaşayan bir kişi olarak gördüklerim, izlenimlerim ve vatandaşların konuştukları.

Yıllardır yapılacak denilen yollarımız yapılıp üzerinde yürüyemedik. Sağlık konusunda eski günleri arar olduk. Taşımalı sağlıkla yaşama tutunmaya çalışıyoruz. Bor işletmesinde Emet ve Hisarcık’lı  işçi sayısı hızla düşüyor. İşçi alımlarında Emet ikametgahı ile işe girenlere Tavşanlı ya servis verilince bir bardak çay paraları dahi ilçeye nasip olmuyor. Rivayete göre yıl başından sonra Kütahya ya da servis konulacak söylentisi var. Buda gerçekleşirse ilçeye büyük bir darbe olacaktır. Yakında alınacak 14 işçi de Türkiye genelinden olacak. Bunda da tepeden torpilli dışarıdan işçi alımı endişesindeyiz. İnşallah böyle olmaz. Emet ve Hisarcık dan alınır. Bu da olmazsa imkanı varsa Bor madenini de alıp götürün oda onların olsun.

Termal konusunda çok geride kaldık. Yıllardır söz verip bol keseden vaatlerde bulunanlar bir taş üstüne taş koymadılar. Ama ahkam kesmekten geri kalmıyorlar. Hala yapcaz, etcaz diye palavra atıyorlar.

İlçenin kalkınması için küçük çaplı da olsa bir organize sanayi alanı kurduramadık. Gelişmeyi ve modern bir ilçe olmayı hayal ederken SİT belasına maruz kaldık. Virane evleri onarmak için izinsiz bir çivi dahi çakamaz olduk.

HEDEFE BİRLİKTE ULAŞABİLİRİZ

Yılların birikimi sorunlar altında ezilen Emet’in kurtuluşunun tek çaresi bizim birlikte olmamızdır. Bu gaye ile yola çıkan Emet’liler yardımlaşma ve dayanışma derneği güzel ve hevesli bir ekiple yola çıkmıştır. Lakin bazı densizler hangi akla hizmet ediyorlarsa olur olmaz konuşmaktadırlar. Bunlara asla kulak asmayacağız. Yıllardır bu tiplerin ellerine ne geçeceğini de merak ediyorum

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!