DOBRA DOBRA - A.Kadir Ekmekçioğlu

DOBRA DOBRA


GÜNÜN SÖZÜ:Herkesin gönlünde bir aslan yatarmış.

Hafta başında sosyal medyadaki (facebook) hesabımda bir paylaşımda bulundum.Bu hafta köşe yazımda Emet’in hangi sorunlarını yazmamı isterseniz diye. Emet’i seven, sağduyulu cesur insanlardan oluşan onlarca kişi görüş,dilek,temennilerini yazdılar.Bunları sanırım yetkililerde okumuşlardır.Okumadılar ise de okumalarını öneririm.Bunların hepsine yer vermeye kalksam sayfalar almayacak. Bu cesareti gösteremeyen tabiri acizler ise kaplumbağa misali kabuğunu içinden konuşanların taleplerini kesinlikle dikkate almadım. Almayacağımda.

Halkın taleplerinden bazıları; alınmayan ve kötü kokular yayan çöp konteynerleri,sıkı,sık meydana gelen su kesintileri,çarşıda ki otopark sorunları,Pazaryerlerindeki değişiklik ler.Emet Tavşanlı yolu yapımı.Allah dan yeni seçilen millet vekillerimiz sayın A.Fazıl Kasap ve sayın Ahmet Erbaş TBMM de Emet yollarına ilgilendiler.Bu vesile ile kendilerine  çok teşekkür ederim.İnşallah bu dönem bari yolumuz yapılır.

Bu vesile ile yeni seçilen beş millet vekilimizden İshak Gazel meclis divan üyeliğine devam edecek.Diğer dört vekilimizde çeşitli komisyonlara seçildiler.Kendilerini tebrik ederim.Başarılı çalışmalarında yıllarca ihmal edilmiş olan Emet ilçemize biraz daha toleranslı davranmalarını diliyorum. Bor yatırımlarında hak ettiğimiz halde elimizden alınan başka yerlere giden fabrikaların da telafilerinde yine sayın millet vekillerimize güvenimiz tamdır. Yıllardır yılan hikayesine dönen ve bir türlü yapılamayan Bor’lu çimento fabrikasının takibi ve yörenin en şifalı termal sularının bulunduğu Emet ilçemize yeni turistikler kazandırmaları bekliyoruz. Emet’in geri kalması ve gelişmesi ancak turizmle olacaktır. Sayelerin de İnşallah bunlarda gerçekleşir.

YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA TAM GAZ DEVAM

Her ne kadar yerel seçimlere 8-9 ay var denilse de burası Türkiye her an yerel seçimler erken olabilir.Bu benim kadar yerel seçimlerde partilerden belediye başkanı adayı olmak isteyenlerde yavaştan yaştan kıpırdamalar var.Bu hafta Kütahya dayayın yapan bir gazetede AKP den belediye başkanı seçilen sonra partisinden istifa ederek bağımsız olan mevcut  belediye başkanı Mustafa Koca nın tekrar AKP ye döneceği ve tekrar belediye başkanlığı hesapları içine olduğu fısıltıları yaygın.. AKP Koca’nın partiye dönmesine sıcak bakar mı? Tekrar belediye başkanı adayı olarak gösterir mi. Bunu ileriki zamanda göreceğiz. Olay bir başka acıdan da bakarsak. Emet siyaset kazanı erken kaynamaya başladı. İşte kazandan yansıyanlar. Mustafa Koca’nın AKP girememesi halinde şimdilik adı bende kalsın bir başka partiye geçerek oradan aday olma ihtimalinden söz edilirken, Koca nın başka bir partini genel merkezinden partimizden aday ol şeklinde bir çağrıda fısıltılardan.Bu konuyu adı geçen parti başkanı ve yönetimine sordum. Onlar bizim adayımız hemen hemen belli diyor. Bir başka partililere sordum. Siz ne yapacaksınız diye. Onlarda Emet’imize yakışacak milli ve manevi değerlere sahip çıkacak ahlaklı ve faziletli birkaç isim üzerine temaslarımız var. Dediler.Bakalım ileride neler göreceğiz ve neler yaşayacağız. Ayrıca ilçede mahalle köylerde de köy muhtarlığına aday olacak kişiler de sosyal medya üzerinden adaylıklarını açıklamaya başladılar.Haydi hayırlısı.Her kesin gönlünde bir aslan yatarmış.

 

 

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!