EMET NASIL KURTULUR - A.Kadir Ekmekçioğlu

EMET NASIL KURTULUR


GÜNÜN SÖZÜ: Birleşmek bir başlangıçtır.Birliği, sürdürmek gelişmedir.Birlikte çalışmak başarıdır.(E. CLAES)

Öncelikle sizlere bir soru sorayım.Yaşlılar bundan 30-40 yıl ki,gençler 15-20 yıl önceki Emet nasıldı ?Bu günkü Emet nasıl? Bir çoğunuzun yanıtını tahmin ediyorum.Eski Emet daha canlı ve hareketli değil miydi.Birçok kurumlarımız elimizden alınmadı mı?Bor işletmesine yöremizden işçi alımıyormuydu?Nüfusumuz 1990-2000 yıllarında 17-18 bin değil miydi?

Peki bu tablodan sonra Emet her yönden hızla küçüldü. İşsizlikten dolayı göç verdik.Şifalı termal sularımıza ek tesisler yapılamadı.Hala tek parti yani CHP nin kazma-kürekle yaptırdığı mükellef yollarını kalıntıları ile ulaşım sağlıyor.Yapımı devam eden iki yolda ödenek yokluğundan çalışmalar şimdilik durdu.Sadece Tavşanlı yolunda çalışmalar devam ediyor.Gediz yolunun yapılması için henüz laftan başka bir icraat da yok.

Tüm bunlar Emet’i bırakın büyümesini,hızla küçülmesini sağlamadı mı?Şimdi bizler Atlarımızdan teslim aldığımız o güzel Emet’i koruya bildik mi?

O halde Allah’ın bizlere verdiği yer altı ve yer üstü zenginlikleri ortaya koymalıyız.Bunlardan nasıl yaralanabileceğimizin planlarını yapmalıyız.Bizlere sizlere şunları yapacağız deyip te yapmayanlardan sözlerini yerine getirmelerini istemek bizim hakkımız ve istemeliyiz.Herkes siyasi çekişmeleri bir kenara bırakarak Emet nasıl kurtulur diyerek çalışmalara ivedilikle başlamalıyız.

OKURLARIMDAN

Önceki köşe yazımda sizde yazın başlıklı yazımdan sonra birçok okurum özelden yazılar yazdı.İlçemizdeki çöp konusundaki yazıda belediyenin çöp konteynerlerinin kırık dökük şikayetleri üzerine hızla konteynerlerin bir çoğu onarıldı.Onarımlarda devam ediyor.Fakat bazıları konteynerlerin kapağını açıp çöplerini içine atmadıkları semt sakinlerinden şikayet ediliyor.Neymiş efendim eli kapağı açarken kirlenecekmiş.Ey zavallılar elin kirlenmesi mi önemli çevreninin kirlenmesi mi önemli.Bazıları kapalı konteynerlerin kapaklarını açarak başı boş sokak hayvanlarının buradan beslenmesi düşünüyor.Haliyle bu hayvanlar çöpleri yerlere saçıyor.Eğer sokak hayvanlarını düşünüyorlar ise semtlerine küçük de olsa birer hayvan barınağı yaparak oralara yiyecek ve su bıraksanıza.Bir okurum bazıları kapakları açarak çöplerin yerlere saçılması belediye çöplere bakmıyor şeklinde art niyetle yaptıkları da bana yazılan yazılardan. Yazıklar olsun bu gibi insanlara.

BRAVO MUHTAR SANA

Cumhuriyet mahallesindeki okullar caddesindeki yaya kaldırımları kullanılamaz hale geldi.Öğrenciler su birikintileri içinden geçerek okullarına ayakları ıslak gidiyordu. Cumhuriyet mahallesi muhtarı Mustafa Gencan Karayolları şefi Osman Girgin ile temasları sonucu hemen yaya kaldırımlara parke döşemesi sağladılar. Gerekten güzel oldu.Emeği geçen kara yolları şefi Osman Girgine’e,Cumhuriyet mahallesi muhtarı Mustafa Gencan’a ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Yıllardır başımıza bela olan terör örgütlerine yönelik devletimiz Barış Pınarı Harekatı başlattı.Allah’a şükür ordumuz hızla ilerliyor.Kıbrış da olduğu gibi tüm siyasi partiler el birliği içindeler.Lakin yıllardır İsrail’in Filistin ve Arap ülkelerine acımasızca çoluk çocuk demeden katletmesine karşı çıkan ve onlara her türlü desteği veren Türkiye nin bu harekatına haçlı orduları ile birlikte kınamada bulunması bizleri üzmektedir.Bizim Allah dan başka kimsenin desteğine ihtiyacımız yok.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!