GÜNDEME DAİR - A.Kadir Ekmekçioğlu

GÜNDEME DAİR


GÜNÜN SÖZÜ: Eğitimin kökleri acı fakat meyveleri tatlıdır.(Aristotales)

Bu hafta ilçemiz gündeminde yapılan ve yaşanan olayları yazıyorum.

İlçe kaymakamı sayın Hasan Çiçek mutat işlerine ilave olarak ilçedeki öğrencilerin eğitimine çok önem verdiğini yazmıştım. Çiçek kaymakam şimdi de öğrencileri kitap okumaya teşvik ediyor.29 ekimde ilçe milli eğitim müdürlüğü ile okullarda 2023 e 2023 sayfa kitap okuyan öğrencilerimizi kültür ve sanat gezisi ile ödüllendirecek. Ah birde yaşlıları kitap okutabilsek sayın kaymakamım.

Yıllardır lafı edilen Gençlik merkezimiz Gençlik spor bakanlığı ve Eti maden desteği ile yapılması kesinleşti. İhalesi ise 27 kasım tarihinde yapılacak. İlçemize hayırlı olsun.

Emet ilçemiz devlet hastanesi ve sağlık ocağı yoğun çalışmaları yanında tespit ettikleri hasta yaşlıları periyodik zamanlar da ev ziyaretleri yaparak hastaları muayene ettikleri gibi hasta yakınlarının da rızası alınarak hastalar devlet hastanemizde tedavi edilmektedir.

İlçemizde elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmalar hızla devam ediyor.Bu çalışmalar esnasında istenmeyen olaylarda meydana geliyor. Bazen su boruları,doğal gaz hatları ve son olarak da bazı mahallerdeki PTT ve internet hatları zarar görmüştür. Hasar gören su,elktrik ve PTT hatları ilgili kurumlarca hızla onarılmaya çalışılıyor. Hal böyle olunca bazı mahallelerde internet kullanılamadığın yakınanların sayısı da hayli fazla.Soruyorlar internete ne zaman kavuşacağız diye.

Mevsimsel olarak havalar soğumaya başladı. Vatandaşlar ise dertli.Doğalgaz ve elektrik zamları vatandaşı kara,kara düşündürürken bazı aileler zamların çok olmasından dolayı ev ve iş yerlerine soba kuruyorlar. Çaresizlikle  ısınmak için de tarla bahçelerindeki ağaçlardan odun elde etmeye başladılar.

Emet ve Hisarcık ilçelerindeki nakliyecilere Bor işletmesi kantarından kaynaklanan bir olaydan dolayı çok sayıdaki nakliyecilere SSK dan ağır cezalar gelmiş. Rakamlar hayli kabarık olduğundan nakliyeciler bu işe kimlerin nasıl yardımcı olabileceği arayışındalar. Allah hepsinin yardımcısı olsun.

Emet ilçesindeki tüm mahalle muhtarları yıllardır özlenen ve beklenen birlikteliği sağladılar. Hangi mahallenin ne sorunu varsa birlikte hareket ederek sorunlarını yetkili ve ilgililer sunarak kısa zamanda çözüm getiriliyor. Bu birliktelik acaba ilçemizin köy muhtarlarınca da yapılsa iyi olur. Birlikten kuvvet doğar misali.

Son aylarda ilçemizdeki gençler arasında bir fındık kabuğunu doldurmayacak   meselelerden dolayı başlayan tartışmalar kavgalara kadar uzandığı duyumları alıyorum. Bu ileride daha büyük sıkıntıların yaşanmasına kadar uzanabilir.Bu gençlerle nerede ve nasıl bir toplantılar yapılarak gençlerin huzur içinde yaşamalarını sağlayalım.

Geçenlerde de yazmıştım.  İlçede özellikle öğrenciler ve bazı gençler arasında uyuşturucu kullanan sayısı artıyormuş.Bonzai,çakmak tüpü ve kova tabir edilen su bidonlarına bali ve benzeri maddeleri dökerek buradan kafa buldukları duyumları hızla artıyor.Bunun nasıl önlenmesi lazımsa acilen önlemler alınmalı.Bu kötü yola düşenler tespit edilerek bu çocukların aileleri ile iletişim kurarak bunları kötü yollardan kurtarmalıyız. Yoksa ileride telafisi imkansız vak’alar yaşana bilir.

Salı pazarımız her hafta kan kaybediyor. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız artık ilçe pazarına gelemez veya çok acil işi olmadıkça gelmiyorlar. Sebebi bu sene tarım gelirlerinin az olmasının yanında besicilik yapanlarında hayvanlarının satılamaması. Hal böyle olunca ilçemizin Salı pazarı kan kaybediyor. Köylerde yaşayanlar ise zaruri ihtiyaçlarını ilçe Pazar dönüşü yapan satıcılar dan ihtiyaçlarını aldıklarını söylüyorlar.

ÖZÜR:Geçen haftaki yazımda Kocakıran tepesindeki erozyon ve ağaçlandırma çalışmalarında bulunan hemşerimiz sayın Metin Erkul’un adını sehven yanlış yazdığından dolayı sayın Metin Erkul’dan özür diliyorum. Yıllardır ilçemizin bir çok yerindeki değerli hizmetlerinden dolayı da çok teşekkür ediyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!