HEDEFİMİZ DAİMA İLERİ OLMALI - A.Kadir Ekmekçioğlu

HEDEFİMİZ DAİMA İLERİ OLMALI


HEDEFİMİZ DAİMA İLERİ OLMALI

GÜNÜN SÖZÜ: Birlikte kuvvet doğar

Son yıllarda bir çöküşün yaşandığı ilçemizde geçte kalınsa bir kıpırdamalar var. Emet sevdalısı insanların bir araya geldiği Emet’liler Dayanışma ve kalkınma derneği başkan ve yöneticileri son günlerde güzel işlere imza atıyor. Taşeron işçilere sahip çıkarak Emet Bor işletmesi önünde toplandı. İşçilere sahip çıktı. Son olarak yıllardır Emet-Tavşanlı yolunda asit tankerlerinin ulaşımı ve yaşamlarımızı riske atan olaylar meydana geliyor.Buna tepki olarak da yine dernek önderliğinde STK ve siyasi partiler asit tankerleri ve yolumuzun acilen yapılması konusunda eylem yapıldı. Bu yıllardır özlediğimiz bir tabloydu. Asit olayı bazı çevreleri rahatsız da etse de ses getirdi. Burada yollarımızın dar ve yetersiz olduğu bir gerçek. Ama yollarımız duble yolda olsa miadı dolmuş tankerlerle asit taşınması asla göz ardı edilmemeli. Son duyumuma göre Bor işletmesi yeni standartlara uygun asit taşıma ihalesi yapacakmış. Demek ki birlik olunca ve basın olarak bizlerde görevimi yapınca sorunlar çözülüyormuş. Bu  arada Akparti ilçe başkanı sayın Hüseyin Doğan da yollarımızın bir an önce yapılması için yoğun temaslarda bulunduğunu görüyorum. Ne yapsın garibim elinden doğru dürüst tutan yok. Allah yardımcısı olsun.

AKLIN YOLU BİRDİR

Emet’li olarak yapacağımız dört önemli iş var. Teknoloji çok gelişti. Bir yeni sıcak su varlığımız var mı, yok mu onu araştırmalıyız. Bölgemizde olması muhtemel jeotermal sondajları yapmalıyız.  Bölgede 60-70 derecelik debisi 35 litre  sıcak su bulunması halinde konutların ısıtması da yapılabiliyor. Konutlarda 1 M2 lik alanın ısıtma bedeli ise bir liraymış. Bunu Simav Çitköy belediyesi uygulama aşamasında biz niye yapmıyoruz.

İki; Emet ve komşu ilçenin gelişmesi ve işsizliğin önlenmesi orta bölgeye organize sanayi bölgesi kurulmasına uğraş verelim.

Üç; Emet’li veya Emet’in suyunu içmiş Emet’i seven insanların nerelerde, hangi makamlarda ve ne iş yaptıklarını öğrenmeliyiz. Telefonlarını bulup onlarında ilçemiz için neler yapabileceklerini, neler yapmamız gerektiği nasıl hareket etmemiz gerektiğini sorup öğrenmeliyiz.

Dört; termal turizm ve meslek yüksek okullarına ağırlık vermeliyiz. Eski hastane binamızı ya sağlık meslek yüksek okulu veya turizm meslek lisesi olarak değerlendirmeliyiz. Bunlar benim tespitlerim. Elbette sizlerin ve siyasetçilerimizin daha parlak fikirleri vardır. Bunları dernek bünyesinde değerlendirmeliyiz.

OKURLARIMDAN

İlçedeki otopark sorunundan devamlı şikayetler var. Araç sahipleri araçlarını park edecek yer bulamazken işyerlerinin önlerine gelişi güzel parklarından da esnaf kesimi şikayetçi. Buna ne zaman çözüm bulanacaksa çıksın birisi açıklasın.

Çöp konteynerlerin de şikayet var. Konteynerlerin çoğunu kapakları yok. Sokak hayvanları buradaki çöpleri yere yayıyorlar. Çöp toplayan araçlar yerlerdeki çöpleri de almadan gidiyor.

Sokak hayvanlarının durumu gerçekten içler acısı. Bunun yanında aç kalan hayvanlar yer yer insanlara da saldırıyor. Hani birileri bunlar için barınaklar yapmış. Nerede bu barınaklar?

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!