HERGÜN SEÇİM Mİ OLSA Kİ! - A.Kadir Ekmekçioğlu

HERGÜN SEÇİM Mİ OLSA Kİ!


31 Mart yerel seçimleri dolayısı ile partilerin adayları arasına SP de ilçe başkanı Mehmet Hamamcı’yı aday olarak sundu.Hayırlı olsun.

Belediye başkanı adayları ekipleri ile çarşı Pazar ziyaretlerine başladılar.Kendilerini tanıtmaya başladılar.Mevcut belediye başkanı Mustafa Koca da malum DP den aday oldu.Partilerin il genel ve belediye meclisi üyeleri ise henüz açıklanmadı.

Her seçimde partiler ve adayları halka eşarp, namaz takkesi,  tespih,tabak,çanak ,çakmak,kalem ve buna benzer eşyalar dağıtıyorlar.Bu seçimde neler dağıtılacağını merak ediyorum. DP den belediye başkanı adayı olan Mustafa Koca ani bir hamle yaptı.On yıllık görev süresinin son aylarında sosyal faaliyet diye belediye meclisi kararı alarak 65 yaşını dolduran kişilerden hamam ücreti  alınmayacağını açıkladı.Salı günü ilçe pazarında ve bazı semtlerde Emet belediyesi baskılı bez çantalar dağıtmaya başladı. İki günden itibaren bez çanta ve içinde resmi bulunan broşür dağıtımı yapıyor. Bu seçim de karlı çıkacak olan vatandaşlar. Haberiniz olsun yakında erzak yardımları da olacakmış.Başka hediye bekleyenler varsa özelden yazınız.Haftaya onları yazayım.

İlçe mahalle muhtar adayları da atakta. Bazıları mahalle sakinlerine yemek ziyafetleri veriyor.helva ikramları yapıyor.Söylentilere göre beklemediğimiz bir çok hediyelerin arayışları içinde olduğunu biliyorum.Görünen o ki mahallelerde şenlik var.Ama uzun yıllar yurt dışında çalışmış olan bir arkadaşıma oralarda ki seçimleri sordum.Bizde ki gibi olurolmaz eşya dağıtımı yapılmıyormuş.Adaylar plan ve projelerini televizyon kanallarında halka anlatarak ve karşılıklı medeni bir şekilde açık oturumlara katılarak seçim propagandaları yapıyorlarmış.Neyin doğru olduğunu da siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

Bana göre sosyal belediyecilik anlayışında; hamam ve kaplıcalarda gariplerden,gazilerimizden,şehit ailelerinden para alınmasın.Öğrencilere de indirimli tarife uygulansa daha iyi olurdu.Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine erzak ve diğer yardımları tek elden İlçe Sosyal Dayanışma vakfınca iyi araştırılıp gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesi daha doğru olmaz mı?

Sonuç;insanlara balık vermekten ziyade balık tutmasını öğretmeliyiz.

TAŞLAR YERİNE OTURMADI

Partilerin listeleri henüz belli olmadı. Partilerinden listelerde yer bulamayanlar veya yerini beğenmeyenlerin partilerine küserek partilerine oy veremeyecekleri söylentileri var.Buda onların tercihleri.Bazı seçmenler ise seçimde oy kullanmayacaklarını söylüyor.Bu yanlış.Herkesin seçme hakkını kullanması bir vatandaşlık görevidir.

TAZİYE

İlçemizin halkından Kadir Gökçenin babası Mustafa Gökçe ve Cambaz Bayram Öztürk hakkın rahmetine ermişlerdir.Her iki güzel insana Allah ‘dan rahmet,kederli ailelerine de taziyelerimi sunuyorum.İnşallah mekanları da cennet olsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!