İt Dalaşı! - A.Kadir Ekmekçioğlu

İt Dalaşı!


GÜNÜN SÖZÜ: Yarın tekrar yüz,yüze bakacağınız insanlarla kötü olmayınız.
İt dalaşı bir havacılık terimidir.İki ayrı devletin savaş uçakları havada birbirlerini tehlikeli bir biçimde rahatsız etmesine İT DALAŞI denir.
Dünyamızda halen milyonlarca insanın ölmesine,bir o kadar insanın hastanelerde ölüm kalım savaşı vermesine neden olan Covit-19 ile mücadele edilirken insanlar ve siyasetçiler hiç olmaması gereken işler yapıyorlar.Nedir bunlar mı?
Kişiler bireysel olarak mal,mülk,makam sahibi olmak  ve çıkarları için birbirlerine acımasızca saldırıyorlar.Bir anlamda adeta İT DALAŞI yapıyorlar.
Siyasetçilerimiz ki;  hiçbir kimseyi hedef almıyorum.Geçmişte  merhum Süleyman Demirel,İsmet İnönü,Bülent Ecevit,Alpaslan Türkeş,Necmettin Erbakan,Turgut Özal ve ismini sayamadığım liderlerde hiç görmediğimiz bir şekilde ağza alınmayacak üslup da sözler söylüyorlar.Bunları gören ve bir marifet gibi sürdüren taraftarları da kendilerince siyaset yaptığını sanarak sürdürüyorlar.Ertesi günü kötü sözler sarf ettiği bir kişi ölünce de hemen taziye ve baş sağlığı dileklerinde bulunuyorlar.
Dünyamız,ülkemiz ve ilçemiz büyük bir afete maruz kalmıştır.Geçmişte bir ülkede her hangi bir afet olduğunda dili,dini,mezhebi,ırkı ne olursa hemen yardımlaşmalar yapardık.Şimdi ise bunlar yaşanmıyor.Herkes kendi canını kurtarma gayretinde.
Hülasa;hepimiz,herkes eteklerindeki taşları bir kenara silkmeli.Elimizden geldiğince her türlü yardımlaşma ve dayanışma içinde olmalıyız.
Tüm bu yaşanan olumsuzluklar ve ölümlerin sayısı artıyor.Ateş düştüğü yeri yakıyor.Ama halen maske-mesafe-temizlik ve yetkilerin ikazlarını dinlemeyenler var.Devletimiz her saat ve her gün yeni radikal karar almak zorunda kalıyor.O zamanda devleti suçlayanlar var.Devletimizin de böyle sıkıntılı bir dönemde zorda olan,kirasını,borcunu ödeyemeyen esnaflarımıza,işlerinin kötüye gitmesi sonucu işten çıkarttığı insanlara,doğru dürüst geliri olmayan insanlara sahip çıkması gerekiyor.
KORONA=ACI VE DRAM
Korona nın önlenmez artışı hızla yükseliyor.Bu yükseliş beraberinde acı ve dram yaşıyoruz.Birçok aileden Covid-19 dan kaynaklanan ölümler çok sevdiklerimizin ölümüne neden oluyor.Ölümler neticesinde ölenler hastanelerde hiçbir yakının katılamadığı cenazeleri oralarda tabutlara konularak evini önüne getirilip aile,yakınları ve komşuları ile helalleştirilemeden direkt mezara götürülüyor.Burada da aile bireylerinin katıldığı cenaze namazından sonra tabutla defin ediliyor.Bu ailelerin ve sevenlerinin acı ve dram yaşamasına sebep oluyor.Bu hepimizin yaşam boyu unutamayacağım bir dram olarak belleklerimizde kalacaktır.Ne olur bu acı ve dramı yaşamamız için kurallara uyalım.
NEREDEN NEREYE GELDİK
Yıllar önce yanlı,yansız bir çok gazetelerde serbest kürsü diye bir sayfaları vardı.Burada okurları veya sıradan insanlar yöresel ve genel konularda eleştirilerini veya takdir ettikleri kişilerle ilgili yazıları yayınlanırdı.Peki şimdi gazetelerde böyle sayfalar var mı?Yok niye günümüzde birçok gazete ve hatta haber ajansları siyasallaştı.Yüzde doksanı arttık taraflı oldu..Ajanslar da ise mesleğini tarafsızlık anlayışı ile yapanlar ya görevden alındılar.Yada pasifize ediliyorlar.
Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü vardır.BASIN MİLLETİN MÜŞREREK SESİDİR. Şimdi  soruyorum.Böyle kaç basın veya gazete kaldı.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!