İYİ VE GÜZEL OLDU - A.Kadir Ekmekçioğlu

İYİ VE GÜZEL OLDU


GÜNÜN SÖZÜ : Bugün dünden daha fazla birlikte olmak zorundayız.

Bu hafta ilçemizde yaşanan iyi ve güzel işlerden bahsedeyim. Bu hafta ECDAD başkanı sayın Ali Duyan hocamın çok yakın dostları olan Adli bilimciler ekibi başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı ve değerli bilim insanlarından oluşan güzide ekip ilçemize geldiler. Emet termal resort otelde son yılların en önemli konularından olan alkol ve uyuşturun zararları ve alınması gereken önlemleler ile ilgili Bağımlılık sempozyumun da konuşmalar yaptılar. Daha sonra da okullarda da öğrencilerimize yine aynı konuları anlattılar. Gerçekte çok yararlı oldu. Bu vesile ile bu organizasyonu tertipleyen ilgili makamlara ve Ali Duyan hocama şahsım ve ilçe halkım adına çok teşekkür ediyorum. Toplumun başına bela olan ve değerli Hancı’nın da belirttiği gibi sigaranın da bir uyuşturucu olduğunu açıklaması çok önemli. Bugün çevremizde küçücük çocukların ellerinde sigaralar, okul bahçelerinde bali ve benzeri solüsyonlar ve çakmak tüplerinin görülmesi geleceğimiz açısında tehlike çanları çalıyor.

Bağımlı olma özgür ol sloganı harika. Her birey bunu benimserse ve uygularsa hem kendisine hem de çocuklarını bu bataklıktan kurtaracaktır.

DOĞAN  EKİBİ GÖZ DOLDURDU

Çiçeği burnunda Ak parti Emet ilçe başkanı veteriner hekim Hüseyin Doğan dün akşam termal otelde bazı ilçe yöneticileri ile birlikte bu güne kadar Ak parti ilçe başkanlığı yapmış ilçe başkanlarını ve ilçemizdeki gazeteciler ile bir yemek arkasından yaklaşık üç saat süren bir istişare toplantısı yaptı. Katılımcıların ilçemiz hakkında neler düşündüğünü, ilçemizde gördükleri eksiklikleri ve yapılmasını arzuladıkları konular açıklaması ve sayın başkan Doğan’nın da titizlikle not alması aklıma şunu getirdi. Başkan Doğan ve ekibini eski ilçe başkanların dönemlerindeki çalışmaları da baz alarak daha seri ve güzel hizmetlerde bulunma gayretinde olduğunu gördüm. İlçe yollarımızın yapımları, Gediz yolunun da programa alınması, sağlıkta yaşanan sıkıntılar, uzman doktor tayinleri ve yönetimin hazırladığı yeni projeler. Bu sadece benim değil eski ilçe başkanları ve meslektaşlarımda aynı kanıdalar.

Bu toplantıda Ak partili eski başkanlar da dahil Doğan ilçemizdeki çalışmalarda yapılacak işlerde hiçbir parti ayrımı ve partili-partisiz ayrımı yapılmayacağının altını çizdiler. Bu şimdiye kadar bu kadar net ve açık söylenmedi. Ayrıca kamuda çalışan kişilerin parti kimliğini ön plana çıkararak işten kaytarma veya amirlerine karşı ben partiliyim demelerine tavır koydular. Herkes iş yerinde adam gibi çalışacak, bir sıkıntı veya sorun olduğunda hakkaniyete ve gerçekler doğrultusunda ilçe başkanı girişimlerde bulunacak. Önümüzdeki günlerde yönetim sivil toplum kuruluşlar ve kamu ve özel kuruluşlarında temsilcileri ile bu tür toplantılara devam edilecek. Başkan ve ekibi 1,5 aylık kısa sürede 5 defa Ankara’ya gitmesi ve buralardaki temasları şu gerçeği koydu doğa ve ekibi İnşallah ilçemize güzel hizmetler kazandıracaktır. Elbette onların görmediği veya yapılacak yanlışları da yönetimle istişare ederek onlara yardımcı olacağız. Çünkü başka Emet yok.

YENİ YILDA NELER YAPILACAK

Her zam olduğu gibi yerel  ve genelde bu yıl şunları yaptık. Yeni yılda da şunları bunları yapacağız diyecekler. Ne olur bu defa geçen yıl vaat ettiğiniz işlerin kaçını yaptığınızı, neleri yapamadığınızı açıklayın. Utanmayın çekinmeyin bazı nedenler veya bazı mazeretler yüzünden yapamamış olabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde ilçeye şunları yapacağız. Diyerek ne olur ahkam kesmeyin. Bol keseden de atmayın. Mümkünse olur olmaz şeylerle bireylere değil topluma yönelik, kitlelere hizmet verecek işler yapınız. Haydi sizler de Hüseyin Doğan gibi eski ve yeni meclis üyelerinizle, STK başkanlarıyla ilçe mahalle muhtarları ile bir toplantı yapınız biz gazetecilerde birde sizi dinleyelim. Ne dersiniz ?

 

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!