Kırmızıda Halkın Nabzı - A.Kadir Ekmekçioğlu

Kırmızıda Halkın Nabzı


GÜNÜN SÖZÜ: Siyasi rekabet asla siyasi nezaketsizlik  olmamalı.
Dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü ülkemizi de etkilemektedir.Her geçen gün ve hatta her saat hastalık sayıları artmaktadır.Sağlık bakanlığı verilerine göre illerin rengi kırmızıya dönüşüyor.Bu illerden biriside maalesef ilimiz Kütahya dır.Hal böyle olunca aylardır ilçemiz Emet de çok az olan Korona sayısında da önemli artış olmaktadır.Bunda halkımızın maske-mesafe-hijyenik kurallara önemli ölçüde uymasına rağmen bunun nedenlerini ilçemizde yaşayan insanlara sordum.İşte yanıtları.
*Az da olsa kurallara hala uymayanlar vardı.Son günlerde Korona da artış var.
*Bazılarının hala oturma ziyaretleri yapmaları önlenmeli.
*Bazı kendisini bilmezler yasaklara rağmen gezme amaçlı AVM lere gidiyorum bahanesi ile yasakları deliyor.Halbuki evnin yakınlarındaki bakkalları pas geçmesi önlenmeli
*EMET Bor işletmesinde çalışanların Kütahya ve Tavşanlı dan servislerle gelip gitmesi.Servislerin geçici olarak kaldırılmaması.Bunun için de dışarıdan gelip giden işçilerin ilçemizdeki KYK yurdunda  bir süreliğine burada kalmaları sağlanmalı.
*Emet’e işsizliği önleyecek yeni yatırımlar yapılmalı.Genç işsizlerimize iş temin edilerek ilçemizden göçlerin önlenmesi.
*Ülkemizde maalesef ATATÜRK heykellerine iğrenç ve çirkin saldırılar.Bunlara ağır cezai işlemler uygulanmalı.
*Kadına ve çocuklara şiddet ve kadın cinayetleri önlenmeli.Bunlara da ağır cezalar verilmeli.
*Yollarımızdaki heyelan ve son olarak hastane yolundaki çökmeler gerçekten üzücü.Bunun sebebi yoldan geçen kamyonlar mı?
*Emet’te birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.


DONKİŞOTLAR
Emet’in sorunlarını her vatandaşlar gibi muhalefet partileri ve millet vekilleri dile getirme hakkına sahiptir.CHP millet vekili Fazıl Kasap da devamlı Emet’in yol sorunlarını ve Emet Bor işletmesindeki işçilerin maaşlarının artırılması konusunda konuşuyor ve sosyal medyada bunları yazıyor.Geçen hafta da ilçemize gelerek esnaf ziyaretlerinde Bor işçileri ile ve halkla konuştu.Bunları da sosyal medyada yazıyor.AKP m.vekilleri ve parti adap ve usule uygun yanıt veriyorlar.Birde Donkişotlar var.Onlar da ne adap nede terbiye var.Önce Donkişot nedir.17 yılda İspanyol yazar Cervantes’in romanındaki kahramanın adı. Zengin ve savaşçı şovalyelik kahramanı Donkişot başaramayacağı yiğitlik gösterileri ile gülünç duruma düşüyor.Yel değirmenlerine ve koyu sürülerine saldırmış.
Günümüzde Donkişotlar var.Olur olmaz her şeye laf ve yazılar yazıyorlar.Sonrada kendisine ağır yanıtlar verilince onları siliyor.Hiç bir şey yokmuş gibi bir süre duruyor.Sonra Donkişotluğa özeniyor.Yazmaya devam ediyor.Çok gülünç duruma düşüyor.Ne olur kimse her olur olma şeye esip gürlemeyelim.Siyasetten dolayı arkadaşlarımızı,çevremizdeki insanları kırmayalım.Yarın yine yüz-yüze bakacağımızı unutmayalım.       
Tüm halkımızın mübarek Ramazan  ayını kutluyorum Bu mübarek ayda kul hakkına girmeme adına herkese virüse karşı tedbirli olmaya ve kurallara uymaya davet ediyorum.                                                                                        
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!