KURUSIKIM SİYASET - A.Kadir Ekmekçioğlu

KURUSIKIM SİYASET


GÜNÜN SÖZÜ:Bekara karı boşamak kolay gelirmiş.

Bir yerel seçim ortamına girerken Emet deki heyecan ve ilgi maalesef partilerde ve sayın millet vekillerimizde henüz yok. Aday adaylarından birkaç kişi sosyal medyadan plan ve projelerini açıkladı.Diğerlerinden ses seda hala yok.Aksine mahalle muhtar adayları sokak,sokak dolaşarak seçmenleri ile tanışıyorlar.Kısa ve öz ne yapmak istediklerini anlatıyorlar.

Hala hiçbir partiden yerel seçimde Emet belediye başkanımız şu kişi,il genel meclisinde şunlar var deyip ortaya çıkmadı.Bu durum ilçede merak konusu.Herkesyolda,kahvede ve sohbetlerinde bir,birlerine adayların kimler olduğunu soruyor. Buralara aday olanlarda adeta dokuz doğuruyor.Acaba partim beni aday gösterecek mi diye.Birde hala kendisine bir parti limanı arayanlar da yoğun çaba içinde olduğunu gözlemliyoruz.

Sanırım önümüzdeki günlerde adaylar belli olur.Arkasından da partiler halkı dolaşmaya başlayacak. Sanki ilçenin sorunlarını bilmiyorlarmış gibi Emet’in yol,işsizlik başta olmak üzere onlarca sorunlarını bizlere anlatacaklar.Varmısınız;adaylar belli olunca geniş katılımlı toplantılar yapın.Halk sizleri dinlesin.Öğrenmek istedikleri neler varsa sorsun.Ama sakın haaa orada aykırı sorular sorulunca hiddetlenmeyin.Yoksa sizin aleyhinize olur.

Seçimde kurusıkım kullanılacak.Peki kurusıkım nedir? Düğünlerde,şölenlerde ve çeşitli eğlence ve etkinliklerde sadece ses çıkarmak amaçlı kullanılan tabancadır. Bu seçimlerde partiler ve adayları da bizlere gelip bol,bol seçim vaatlerinde bulunacaklar.Emet’in yol, Yenice içme suyu baraj inşaatı,turizm,eğitim,yeni iş sahaları kuracaklarını,organize sanayi alanları yapacaklarını,Bor işletmesine işçi alacaklarını,Bor’ a dayalı yeni yatırımlar yapacaklarını anlatacaklar. Ama yıllardır aynı nakaratları dinleyen ve duyan Emet’liler bu defa bunlara inanacaklar mı bilmem.Emet’e sülfürik asit fabrikası yapılacak.Doğru.Peki ilçeye vereceği zara nedir bilen var mı?Yine işçiler dışarıdan mı alınacak? Biz Fiberglas fabrikası istiyoruz.Bunu Bandırma kapmak üzere biz bunun Emet’e yapılacağının müjdesi verin.Seçim propagandalarına kollarınız dolu gelin.

TBMM DE ARTIK EMET’İN ADI GEÇİYOR

Bu günlere kadar TBMM adı geçmeyen Emet’n adı sıkça konuşuluyor. CHP millet vekili sayın Fazıl Kasap ve MHP millet vekili sayın Ahmet Erbaş bütçe konuşmalarında Emet’in yol ve sağlık konuları başta olmak üzere sorunlarını dile getirdiler.Kendilerine şahsım ve ilçe adına çok teşekkür ediyorum.Bor’un başkenti Emet’e Fiberglass fabrikasının kurulması niçin her iki sayın millet vekilimiz bütçe görüşmelerinde bunu dile getiryorlar. Bazıları ise;muhalefet millet vekillerinin sözü geçmez diyorlar.Pekiöyle ise iktidar millet vekilleri niye Fiberglassfabirakası Emet’e yapılsın diyemiyorlar.Haydi Kütahya’mızın değerli millet vekilleri bu fabrikayı EMET’e kazandırmak için güç birliğinde olunuz.Bunu sizden sadece Emet değil tüm Kütahya istiyor.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!