NASIL BİR EMET OLSUN? - A.Kadir Ekmekçioğlu

NASIL BİR EMET OLSUN?


GÜNÜN SÖZÜ: Bize birbirimizden başka kimsenin faydası olmaz

Emet’ de yaşayan ve Emet’i seven herkesin hayalinde Nasıl Bir Emet olsun düşüncesi olduğu bir gerçektir.Bu konuyu oturup kalktığımızdaki sohbetlerde konuşuyoruz.Emet’e neler eksik,neler yapılırsa Emet daha güzel yaşanır bir ilçe olur.

Bu nedenle her türlü siyasi görüşleri bir kenara bırakmalıyız.Bir, birimizi sevmeliz.Dayanışma ve kenetlenmeye çok önem vermeliyiz.Öncelikle ilçeye iş ve aş getirecek yatırımcılar başta olmak üzere değişik konularda ekipler kurarak nereye baş vurmamız gerektiğini ve neler yapmamız gerektiğini belirlemeliyiz.Bu konuda bize ilçede kimler yardımcı olacaksa onunla iletişim kurmalıyız.Bu konuda şahsen çok şanslıyız.Zira ilçemizde çalışkan bir kaymakama sahibiz.Kısa bir süre öncesi geldiği Emet’imizi çok iyi tanıdı.İlçede ve köylerde neler yapılması gerektiği konusunda çok akılcı projeleri var.Onların bir an önce yapılması konusundaki azimli çalışmasına bizlerde katkıda bulunursak ki; bulunmak zorundayız.İşte o zaman Emet daha güzel yaşanır bir ilçe olacaktır. Burada siyasetçilere de çok görev düşüyor. Bize yardımcı olsunlar.Kaymakam Hasan Çiçek en çok eğitime önem veriyor.Okullarda okuyan çocuklarımızın başarılı olması için tabiri caiz ise 7/24 çalışıyor. Turizm de güzel projeleri var.Enerji üretiminde bir hayli mesafe almıştır.Köy muhtarlarının köyleri ile ilgili sorunlarına asla duyarsız değil.Eğer bizlerde yaşanabilir bir Emet’imiz olsun istiyorsak birlikte  olmalıyız.

Emet’imizi tanıtmak da gerekiyor.şifalı termal sularımız ve kaplıcalarımızı,doğal güzelliklerimizi tanıtmak için sosyal medyadaki sayfalarımızı iyi kullanmalıyız.Mesela 3 eylül meydanındaki ışıklı Emet tabelası,yanındaki çeşme önünde,termal otel ve kaplıcalarımızda fotoğraflar çekilerek paylaşanlar oluyor..Bu ilçeye gelen misafirlerimiz de buralarda fotoğraf çektiriyorlar.Bunlar bize artı getiriyor.Ama bazen de ilçeye gelenlerin yerlere çöpleri dökülmüş konteynerleri,barınaklarda toplanamayan sahipsiz sürüler halinde dolaşan sokak köpeklerin fotoğraflarını çekerek Emet’dekianılarını ölümsüzleştirdiklerini biliyormusunuz.Buda işin bir başka yönü.Sahibu ilçenin çöplerinin alınmamasının sebebi ne?Katı atık birliği Emet’te çöp alımlarını ağırlaştırdı mı?Yıllardır kırık dökük çöp konteynerleri Emet’e yakışmıyor.Huuu yetkililer duydunuz mu?

SAYFAM HERKESE AÇIK

Geçen haftaki yazıma sayın belediye başkanı sayfama yanıt verme yerine haber ve demeç olarak vermiş.Kenditercihidir.Ama ben herkese sayfamın açık olduğunu yazdım.Bugün de yazıyorum.

Gaziemet gazetesinin 5 ekim 2018 tarih ve 2117 sayılı sayısında inşaatlara yapı kullanma izni verilmediği duyumu hakkında yazdığım yazıya yanıt vermek isteyenlerde olacaktır.Hemen yollasınlar onlara da yer vereceğim demiştim.Bunun üzerine şahsıma hiçbir bilgi yollamayan Emet belediye başkanı Mustafa Koca bir açıklama yaparak “belediyemiz ve belediyemiz fen işlerinde geçmişten bugüne çalışan personelimize asılsız ve haksız ithamlarda bulunulmuştur.”Ancak aynı açıklamasında “ ilçede yapılan bazı binalarda adli makamlara yapılan şikayetler var. Yapılan şikayetler söz konusu olup olay hukuki aşamalardadır” denmektedir.Dolayısı ile bir çok kişinin belediyeye çağırılarak binanız hakkında şikayet var yapı kullanma izini veremeyeceğiz imar barışına başvurun dendiği doğrumudur.Ruhsata aykırı inşaat  yapmadığı şahsın hiçbir kusuru olmadığı halde yasal süreçte dediğiniz  binalarda  yapı kullanma hakkı olan kişilere yapı kullanma izni verecekmisiniz?.Bazı mahallelerde yapılan binaların  kanuni haklarından fazla inşaat yaptıkları ve  inşaata izin verildiği  doğrumudur.Asılsız bir söylem ve ithamıdır?. .Yine söylediğim gibi yanıt vermek isteyenlere köşem açıktır. Amacım kesinlikle kimseye karşı bir hasımlık değil,amacımız doğruları bulmaktır.

SEÇİME DOĞRU

Yerel seçim nedeni ile belediye başkanlığı,il genel meclisi ve muhtar adayı olmak isteyen görücüye çıkmaya başladılar.Başkanlık için AKP den aday olmak isteyenlerin sayısı hızla artıyor.Bu sayı şimdilik altı.Muhalefetten ise ses yok.Ancak bir ittifak adayı üzerinde duruluyor.Uzun yıllar sonra Emet de bir bağımsız belediye başkanı adayı çıkarsa şaşmayın.Ben adını yazmasam da belki siz kim olduğunu tahmin ediyorsunuz.Kalınsağlıcakla.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!