NE OLUR BU İLÇENİN HALİ! - A.Kadir Ekmekçioğlu

NE OLUR BU İLÇENİN HALİ!


GÜNÜN SÖZÜ: Bir olalım. Birlikte olalım.Diri olalım

Emet de yaşayanlar, dışarıdaki hemşerilerimiz ve Emet’imizi seven dostlarımız çevre ilçeler gelişirken ilçemizin bırakın gelişmeyi niye gelişemediğini, neler yapılırsa gelişeceğini konuşuyorlar. Bende bu hafta okurlarımın, hemşerilerimin ve Emet’i sevenlerin önerilerini sordum. Onları yazıyorum.

Siyasi çekişmeleri bırakıp memleket için çalışılmasını, bir fındık kabuğunu doldurmayacak tartışmaları bırakırsak. Gediz yolumuz bir an önce yapılırsa. Sağlık ve işsizlik sorunları acilen giderilirse. Bor ve kara yollarında çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile. Yapımı biten yeni hastanemize ihtiyacı olan uzman doktorların atanması ve hizmet kalitesinin artırılması ile. Kişisel menfaatler yerine memleket ön planda tutulursa.

Termal bölgesindeki eski hastane binasının Yoncalı da olduğu gibi uygulamalı turizm  lisesi yapılması ile. Tavşanlı yolunun yılbaşına kadar ulaşıma açılması ile.

ODEAŞ Emet ten şikayetler çok. Abonelerin sayaçların okunmasında Pazar günleri çarşıda esnafların sayaçlarını okumaktan vazgeçerse, yine aylardır sayaçları yazılmadığından abonelerin katlamalı endeksle elektrik parası ödemeleri önlenirse, yüksek gelen faturaları ödemekte sıkıntı yaşıyorlarmış. Elektrik arıza ekibi gibi çalışıp vatandaşa anında hizmet verirse.

Aylardır sık, sık meydana gelen su şebekesindeki arızalar yüzünden susuz kalan mahallere muntazam olarak su verilirse.

3 ncü TOKİ de tonajlı kamyonlarınca bozulan kaldırımların onarımı yapılırsa. Organize sanayi kurulursa. Çöp konteynerleri kapakları ve zamanında alınmayan çöp sorunları giderilirse. Sahipsiz sokak hayvanlarına bir barınak yapılırsa. İlçeyi her yönden harabeye çevirmekte olan SİT konusu düzeltilmezse. Yerel yöneticiler halkla yüz yüze toplantıları yaparsa. Dedikoduları bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmazsak. Bor işletmesinin yöresel alımlarını artırırsa. Yeni bir kent projesi yapılmazsa bu ilçenin dirilişi olmaz diyorlar okurlarım.

NOT: Kütahya’dan sosyal medya sayfamda beni yalnız bırakmayan Mehmet Demir kardeşim. Kütahyaspor’a da başarılar diliyorum. Şeref konuğu olarak maç izlemeye davetinize de çok teşekkür ediyorum.

EMET ADD YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

ADD Emet şubesi başkanı Erol Usta ve yöneticilerinin özel girişimleri sonucu ADD genel başkanı sayın Tansel Çölaşan ve yönetimi iç ege ADD başkanları ile Emet’e geldiler. Bölgesel toplantı yaptılar. Bu toplantı ilçemizin tanıtımı açısında çok yararlı oldu. Gelen tüm konuklarda ilçemizden ve konukseverliğinden memnun oldular. Önümüzdeki yıl yaz mevsiminde ADD nin daha genişletilmiş toplantı da Emet te yapacaklar. Başkan Usta’ya ve değerli ekibi ile Emet Termal resort müdürü ve personeline yüzümüzü güldürdükleri için çok teşekkür ediyorum.

TAZİYE

İlçemizin sevilen ve saygın insanlarından, termal otelimizin eski genel müdürü Mustafa Hugül ve kardeşi Mehmet Hugül’ün babaları Ali Hugül ve değerli arkadaşım Hakkı Tokmak’ın ananesi , kaymakamlık yazı işleri müdürü Hüsnü Kabar’ın kayınvalidesi Necla Malak vefat etmişlerdir. Merhum ve merhumeye Allah rahmet eylesin.  Kederli ailelerine de baş sağlığı diliyorum

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!