NELER ELZEM NELER DEĞİL - A.Kadir Ekmekçioğlu

NELER ELZEM NELER DEĞİL


 

GÜNÜN SÖZÜ: Helalin adı kaldı gören yok.Haram kapışıldı hala doyan yok

Emet İlçemin yerel ve genel yönetimden onlarca talepleri vardır. Bu hafta yerel yönetimin geçmişte yapmayı planladığı ve yapılacak müjdelerini verdiklerine bir bakalım.

Miadını doldurmuş alt yapı çalışmaları.Sorgun barajından ilçeye arseniksiz su getirilmesi.Kapalı Pazar yeri,hayvan ve tahıl pazar yerleri.Yine başta katlı ve açık otoparklar.Yıllardır termal turizmi geliştirmek için yapılacak apart oteller.Kocakıran tepesinde yapılacak olan yürüyüş yolları ve kafeler. Uç mahallerin kaldırımlarının yenilenmesi.İlçenin SİT belasından kurtarılma vaatleri. Her semtte düğün salonları yapılması.Yeni terminal yapımı.

Bunların hepsinin yapılması ilçemiz için güzel işler.Ama belediyemizin bunların hepsini yapmak için bütçesi müsait midir?Bunu bilemiyorum.Ah keşke olsa da yapabilse. Yoksa ilçemiz için elzem olanlar nedir.İlk etap da elzem olmayan işler nelerdir.Bunları bir sıraya koymak mantıklı değil mi? Bu çalışmalarda bu ilçede yaşayanların mahalle muhtarlarının ve ile esnaflarının da görüşleri alınarak yapılırsa sosyal medyada insanların olur,olmaz yazışlar yapmasını önlemiş oluruz.İşte bir öneri.Önümüz bir bayram var.Geçmişte yapılan yaralı olan ve sonra yapılmayan bir YÜZ YÜZE toplantısı yapınız.Hem muhtarlarımızın,esnafların,ilçede yaşayan insanların ve ilçemiz dışından bayram dolayısı ile gelen değerli hemşerilerin de görüş ve taleplerini dinleyelim.Yapılması müjdelenenleri bir sıraya koyalım.Yeni yapılması gereken neler varsa onları da değerlendirme fırsatını yakalamış olursunuz.Böylece kahve köşelerinde demagoji yapılmasını önlemiş olursunuz. Çalışmalarınızda da çok rahat olurunuz. Şunu da asla unutmayınız.Başta iktidar partisi olmak üzere diğer partilerle istişareyi pas geçmeyiniz.

SON GÜNLERİN GÜNDEMİ

Yeni terminal yapımı en çok konuşulanı.Mevcut yerin ihtiyaca cevap verdiği ,insanların her semtten yaya olarak gelebildiği terminali Esentepe mahallesine aldığınıza insanlar buraya nasıl gidip gelecekler. Hiç bunları düşünüyormuşuz.Emet-Tavşanlı yolcu bileti 10,Emet-Kütahya 18,Emet-Gediz ve Emet-Simav 14 lira.Bir insanın bu yeni terminale yaya gitmesi neredeyse imkansız.Ne yapacak vatandaş.8 lira giderken,8 lirada dönüşünde taksi parası verince bunlar vatandaşa ek maliyet ve külfetten başka nedir.Zaten yeni terminal de yoğun otobüs trafiği yok.Bu ilçe devamlı göç de veriyor.O zaman bunu da değerlendirmekte yarar vardır.

Ramazan ayı ve diğer günlerde geçmişin geleneklerini sürdürmek elbette güzel. Heymanlar,iftar yemekleri,hayırşarın yapılması ve hediyelerin dağıtılması iyi.Ama bunları yaparken israflardan  gösterişlerden kaçınılmalı.Hayır yapanların kul ve amme haklarını iyi korumalıyız.Hem hayır ve hediyeler gösterişli olursa bir anlamı da olmaz.Bu yapılanlar sosyal etkinlik değil adeta bir gösteriş ve reklamdır.Hava sıcaklıkları her gün artıyor.Uzmanlar bu yaz hava sıcaklıkları artacakmış.Haydi, hem yandık hem de yıllardır temizlenmeyen ve kapakları olmayan çöp konteynerleri çevreye kötü kokular yayacak.

 

Geçenlerde Tavşanlı Ticaret ve sanayi odası başkanı sayın Davut Efe Emet ve Hisarcık ilçelerini gelişmesi ve iş sahaları kurulması için iki ilçe arasında müşterek bir sanayi alanı tahsisi ve kurulmasının altını çizdi.Doğru ama hala her iki ilçe bir araya gelmedi.Neden?

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!