NEREDE KALMIŞTIK? - A.Kadir Ekmekçioğlu

NEREDE KALMIŞTIK?


NEREDE KALMIŞTIK

GÜNÜN SÖZÜ: Hana geldik yağmur dindi.

Genel seçimin yapılmasından sonra gündeme yerel seçimlerinde erkene alınması bomba gibi düştü. Arkasından gündemde erken yerel seçim gündemde değil denildi.Sonuç ne olur bilmem. Gazeteci olarak yerel yöneticiler seçim dönemindeki vaatlerini içeren halka dağıttıkları el broşürlerine baktığımda Allah var bir kaçı yapıldı. Büyük bölümü yapılmadı.Peki bunlar ilçeye ne kazandırdı? İlçeye yeni iş sahaları mı kuruldu. Termal ilçe olarak gururlandığımız Ünal Öztaş ve İsmail Fidancı başkanların yaptıklarına bir ilave olarak yeni apartlar,yeni yüzme havuzları mı yapıldı. Orta halli vatandaşların yararlanabileceği her mahalleye bir düğün salonundan kaçı yapıldı? Yapılmış olan çocuk parklarının kaçı çocuklarımız için elverişli ve bakımlı? Bayrak tepe adını verdiğimiz Kocakıran da vaat edilen akasya ve ıhlamur ağaçlarının nefis kokularını koklayarak spor yapacağımız yollar yapıldı da bizler mi görmedik.

Yukarıda Allah var. Kimseye haksızlık etmek de istemem. Sosyal içerikli halkın rağbet ettiği 2 binden fazla insanın katılımı ile tertiplenen iftar yemeklerini unutmayalım. Yine bir çok insanın yeni doğan bebeklerine İyi ki doğdun bebek ziyaretlerinde bebeklerimize bir dönem fındık altın, sonrada bebek giysileri ve bez yardımları ilçe gündemimizde önemli yer edindi. Bunlar doğru mu,yanlış mı eleştirilerini siz değerli okurlarımıza bırakıyorum. Birde şu terminal yapımı var ya.Yahu mevcut terminalin suyu mu çıktı. Burada başta tuvaletleri olmak üzere küçük çaplı bir bakımla terminalimiz halkımıza güzel hizmet verebilir. Dışarıdan gelen bir yabancı o ilçe hakkında kentin temizliği, tuvaletlerinin bakımlılığına ve mezarlıklarının nizamına ve temizliğine bakarak o yer ve yöneticileri hakkında müspet veya menfi karar verir.

Son yılların en büyük yatırımı olarak lanse edilen ilçenin alt yapı çalışmaları yeni seçim döneminde vaat olarak mı kullanılacak. Aşırı araç yoğunluğundan caddelerde park yapmak zorunda kalan araçlar için de vaat edilen açık ve katlı parklar da sanırım yeni dönemin önemli seçim vaadi olacak. Hülasa seçimlere az kaldı. Hana geldik yağmur dindi.

ASİLLERİN VEKİLLERDEN BEKLENTİLERİ

Genel seçimde Kütahya seçmeni 3 AKP,1 MHP ve kırk bir yıl sonra 1 de CHP den millet vekili çıkardı. Sonuçlar ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.Yeni vekillerimizi de tebrik ederim. Seçim sürecinde  Bor ile ilgili yine vaatlerde bulunuldu.Lakin dünya Bor rezevrini % 50 sine sahip Emet ve Emet’liler Bor karbür fabrikası Bandırma’ya gitti.Şimdi Emet’e yaklaşık 50 kişin çalışacağı sülfürik asit fabrikası yapılacak. Buna hem sevindik.Hem de üzüldük. Bu tesisin çevreye ve doğaya mutlaka zararı olacaktır. Yıllardır yöredeki tarım alanları ve özellikle sebze üretimi yapılan tarla ve bahçelerde sebepleri tam olarak anlaşılmasa da sebze ve meyvelerin üzerinde siyah lekeler oluşmaktadır. Umarım Borik asit fabrikasının açıldığı yıllar da olduğu gibi işçiler dışarıdan değil,Emet ve Hisarcık ilçelerinden alınmalı. Diğer önemli konu Bor da çalışan 150 civarındaki işçi servislerle dışarıya gidiyor ve geliyor. İlçeye bir kuruş ekonomik katkısı olmadığı gibi,AKP bir arkadaşımın beyanıdır.Yıllık Eti maden işletmelerine yıllık maliyeti geçen yıla göre 500 bin liraymış.Yazık ve günah.Ülkemizde devletimiz bir çok alanda tasarrufa yöneliyor.Alın işte size tasarruf edilecek yer.İlçeye her yönden canlılık getirecek konu. Sayın vekillerimiz bir delin kuyuya taş atma misali Emet’in bir çok bölgesi SİT alanı oldu.Bu ilçeye her yönden zarar veriyor.Bu ve buna benzer yüzlerce konuda sizlerden beklentimiz var. Haydi bir ilki gerçekleştiriniz. Beş Kütahya millet vekilimiz Emet’e geliniz.Misafirimiz olun. Birlikte Emet’in sorunlarımızı dinleyin.Bize yardımcı olunuz.

TAZİYE

Uzun yıllar eğitim camiamızda başarı öğretmenlik yapan,sevilen ve sayılan Mustafa Özkul hocamız yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamadı. Değerli öğretmenimize Allah dan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine de baş sağlığı diliyorum.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!