NEREDEN NEREYE GELDİK - A.Kadir Ekmekçioğlu

NEREDEN NEREYE GELDİK


GÜNÜN SÖZÜ:  İşe koyulmadan icraat olmaz.

Bir zamanlar 6 beldesi 135 köyü olan bir ilçeydi Emet. Şimdi ise hiçbir beldesi olmayan, nüfusu 20 ler de olan köyleri de köy sayarsak 37 köyü olan bir ilçeyiz. Bunun yanında bir çok orman alanlarımızı çevre ilçelere kaptırdıktan sonra şimdi ise yörenin en iyi içme suyu olan saniyedeki debisi 2000 litre olan Esatlar köyümüzdeki suyu da Tavşanlı ilçesine kaptırdık. Bu kayıp sonucu yöredeki alabalık tesisleri ve özel bir firmanın çalıştırdığı su fabrikası da kapandı. Her iki yerde çalışan yaklaşık 30 kişi de işsiz kaldı. Tavşanlı ya götürülecek olan suyun borularının döşenmesi de de bir çok kişinin tarlalarından borular geçiriliyor. Kimseye para ödenmediği söyleniyor. Su borularının çok geniş olması acaba Esatlar suyu ileride tamamen mi Tavşanlı’ya götürülecek mi sorularını akla getiriyor. Bir dostum Tavşanlı nın su ihtiyacı daha yakın olan ve daha kolay gelebilecek Domaniç dağında ki su varken niye Esatlar suyu alınıyor diyor.

Dikkate alınmasında yarar var. Esatlar bölgesi eski tarihi AİZONAİ antik şehri alanlarından. Geçen bir dostum bu bölgede o AZİNONİ nin bir çok kalıntıları da bu bölgededir. Buradaki çalışmalarda tarihi kalıtılar ve antik mezarların olduğunun altını çizdi. Bu bölgedeki çalışmalarda yetkililerin çok hassas davranmasını ve bulunacak tarihi eserlerin ve diğer bulguların devletimizin olmalı diyor.

Şöyle bir geçmişe bakalım mı? Emet de neler vardı. Şimdi neler kaldı diye. Emet,Hisarcık ve Çavdarhisar ilçelerine hitap eden askerlik şubemiz, Köy hizmetleri şubemiz,Türk Telekom, iyi kötü bazı uzmanları olan ile hizmet vermekte olan devlet hastanemize uzman atamaları yapılmadığından taşımalı sağlık hizmetleri ile yine Tavşanlı ve Kütahya ya bağlı olan hastanemiz oldu. Bor’a işçi alımlarında arsenik zehri ile yaşam savaşı veren gençlerimizin yerine başka ilçelerden işçi alımı ile göç veren ilçe yapıldık. Buna karşılık haydi Emet çok mağdur edildi.Yerine bir iş sahası yapalım diyen bir Allah’ın kulu da olmadı. Ne diyelim bu ilçenin kaderi böyleymiş.

ÇENE DEĞİL İCRAAT ÖNEMLİ

Son haftalarda Emet ilçemizde ilçenin küçülmekte olduğunun nihayet farkına varıldı. İlçede yeni arayışlar ve yeni yatırımların yapılması için kıpırdamalar da olmuyor değil. Belediye Pazar yeri,katlı otopark,kaynarca da yeni dükkan yapımları termal tesislere ilaveler ve buna benzer işler yapacakmış. İyi güzel yıllardır hep bunlarda söz edildi. Şimdi icraata geçilecekmiş. Tüm bunların seçimlere bir yıla yakına kadar bekletilmesinin sebebi belediyenin parasal kaynaklarının olup olmadığını tartışmaya açıyor.

Pazar yeri olayı gerçekten çok önemli. İlçede esnafların da haftada bir gün olan pazardan yararlanması gerekir. Esnaf kesimi ile görüşmelerim oldu. Salı sabahları Zafer meydanından hastane güzergahına araç parkını yasaklayarak. Pazarcı esnafının da araçları ile değil kuracakları seyyar tezgahlarla tek yönlü tezgah açmaları sağlanırsa sorun büyük ölçüde çözülecektir. Ama başkan Mustafa Koca ile Emet esnaf odası başkanı ile esnafların katılacağı bir toplantıdan daha iyi sonuçlar çıkacağından eminim.

İlçedeki en önemli sorun yıllardır park sorunu hala devam ediyor. Herkes gelişi güzel araçlarını park edince karmaşa devam ediyor. Haydi komşu ilçelerde olduğu gibi önce ilçe trafik komisyonu acilen toplanmalı. Trafik güzergahı belirlensin. Belirli yerlere kısa süreli ve paralı park uygulamasına geçilsin. Bakın o zaman herkes gelişi güzel saatlerce araç park edebilecek mi.

KAYMAKAM MI GELİYOR

Yazımı tamamlarken son dakikada ilçemize bir asil kaymakamın geleceği bilgisi aldım. İnşallah doğru ise Tunceli vali yardımcısı sayın Hasan Çiçek ilçemiz kaymakamı olarak geliyormuş. Şükür aylar sonra bir asil kaymakamımız olacak.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!