SAKALIM OLMADIĞINDAN SÖZÜM DİNLENMEDİ - A.Kadir Ekmekçioğlu

SAKALIM OLMADIĞINDAN SÖZÜM DİNLENMEDİ


GÜNÜN SÖZÜ: Konuşmak bir gereksinim,dinlemek ise sanattır.

Doğup büyüdüğüm halen de yaşamakta olduğum ilçemi çok sevenlerden birisiyim. Bu nedenle ilçemin gelişmesi ve büyümesi için kendimin olduğu kadar halkımızın da görüş ve düşüncelerini yazıyorum. Emet ilçemin son yıllarda kan kaybında olduğunu ve önlemler alınmasını yazdım. Başta iktidar partisi ve özellikle belediyenin halkla yüz,yüze toplantıları yapmasını yazdım. Lakin sakalım olmadığında sözümü dinleyen olmadı düne kadar.

Dün başkan Koca STK,siyasi partilerin başkanları ve muhtarla bir toplantı yaptı. Katılanlar topladı gündemini bilmeden katıldılar. Toplantı gerekçesi burada başkan konuşunca belli olmuş. Toplantı geç de yapılmış olsa, iyi olmuş. Keşke toplantı öncesi davetlilere gündem hakkında yazı yazılsaydı. Katılımcılar da hazırlıklı gelselerdi. Mazeretim dolayısı katılamadığım toplantıda;yıllardır türküsü söylenen açık veya kapalı düzenli Pazar yerinin yapılması. Gündemin ana konusu olmuş.Yeni apart yapımı,hala bir türlü yapılamayan sıcak su aramaları, değişik semtlere park falan yapımları ve buna benzer konular. Bu konuda bir de anket düzenledi. İyi herkes fikrini görüş ve düşüncesini yazsın. Elbette bunlar değerlendirecektir.

Peki; ya şöyle yapılsa. Belediye önce bir şehir planlamacısı getirerek ilçenin eski ve yeni yerleşim alanlarını ve nüfusun yoğun olduğu yerler ve ileride gelişecek olan yerlere göre terminal,açık veya kapalı Pazar yerleri,park ve bahçeler,otopark yerlerini belirlese. Belediye de bunu halkla görüşerek neyin nereye yapılacağına karar verse fena mı olur. Böyle yapılırsa hem kalıcı eserler yapılır. Geçmişte olduğu ben ve biz yaptık mantığı ile işler yaparak belediyemizi zarara sokmamış olurduk. Neyse bu toplantı milat olur.

Başkan yakında esnaflar ile toplantı yapacakmış. Güzel.Başkan Koca’ya önerim. İlçedeki her mahallede muhtarının da katılımı ile semt sakinleri ile de yüz yüze gelerek onları da dinlemeli.

Park sorunu, acilen ana caddelerden uzun süreli parkların önlenmesi gerekiyor.Tavşanlı da olduğu gibi paralı park uygulaması yapılamaz mı?

Termal konusunda ağır adımlarla yol almaya çalışıyoruz. Yeni apartlar dan söz ediliyor. Peki buraya termal su debileri yeterli mi? Sondajlar yapılacaksa yıllardır niye geç kalındı ?

İlçemizde eski ve yeni kamu binaları var. Bunlar niye değerlendirilemiyor ? Bazı kurumlar ganimet bulmuşçasına aldıkları binaların ne olursa olsun bizim olsun mantığı ile aldılar. Lüzumundan fazla masraflarla tadilatlar yapıyorlar. Tadilat için ilçe halkından ve esnaflarından yardım da topluyorlar. Ama tadilatı ilçe dışından kişilere yaptırdıkları gibi ilçe esnafından da bir kuruşluk malzeme almıyorlar. Buda böyle biline.

Eski devlet hastanesini ne olur huzurevi falan yapmayınız. Ya turizm meslek lisesi veya 4 yıllık sağlık meslek lisesi konusunu iyi düşünmeliyiz.

Hülasa; ilçenin gelişmesi için olur olmaz işler değil,akıllı projeler ve yeni iş sahalarının açılmasına gayret edelim.

YAZMIŞTIM

Başta ilçemiz olmak üzere Kütahya’nın hızla göç verdiğini bunun sebeplerinin de başında özelleştirmelerin yerine yeni is sahaları kurulmadığı ve Kütahya’nın küçüldüğünü yazmıştım. İşte kanıtı; Emet de geçen yıla göre 518 azaldı.Neden mi? Bor’a işçiyi dışardan al,gençlerimiz işsizlikte dolayı göç etsin,ilçeye yeni iş sahaları açılmasın. Sonuç bugünlük böyle. Yarın ne getirir onu ancak Allah bilir.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!