SEÇİM Mİ,GEÇİM Mİ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

SEÇİM Mİ,GEÇİM Mİ?


GÜNÜN SÖZÜ: İlçeler şehrül eminlere teslim edilmelidir.

Şehrül emin nedir.?Kısaca seçimle belediye başkanı olan kişini ahlkalı,dürüst kimsenin malına,canına ve ırzına göz dikmeyen kişiye Şehrül emin denir.

Malum,2019 yılında ülke genelinde yerel seçimler yapılacak. Seçim için partilerde hareketlilikler gözleniyor..Bunun yanında partilerden belediye başkanı ve il genel meclisi adayı olmak,İsteyenler de yavaş,yavaş görücüye çıkmaya başladılar.

Emet de dün Akparti eski ilçe başkanları ile birlik yemeğinde buluştular. Gündem elbette yerel seçim olmuştur.Sızan bilgiler de öyle. Diğer partilerde durum ne. Diğer patilerin aday çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil. Ancak CHP,İYİ PARTİ,SPninde seçim çalışmaları yapmaktalar.

Ayrıca bazı kişilerde özellikle AKP den belediye başkanı adayı olmak için kulis çalışmalarına başladılar bile. Muhalefet cephesinden sızan haberlere göre ortak aday çıkarma çalışmaları var.Haydi hayırlısı. Bu seçim biraz kıran kırana geçecek gibi. Vatandaşlar son aylarda zamlanan elektrik,doğalgaz,akaryakıt,yem,gübre ve çarşı-Pazar ve marketlerdeki ürünlerin artışından yakınıyor.Buda sandığa nasıl yansır bilinmez.

EMET’Lİ NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYOR

Elbette herkes kendince belediye başkanı olmak isteyebilir.Hakkıdırda.Ama ilçe genelinde çarşı ve kulislerde bu yerel seçimde Emet’li seçmenler nasıl bir belediye başkanı istiyor diye kendimce bir mini anket yaptım. Bilmem bu anketimi beğenir veya beğenmeye bilirsiniz.O değerli siz okurlarımın.

1-)Emet’li öncelikle  ilçede yaşayan veya ilçe dışında olup ilçeyle hiç ilişkisini kesmemiş Emet’li birisinin aday olmasından yana.Elbette tahsilde göz ardı edilmiyor.

2-) Belediye başkanı olacak kişin ahlaklı ve dürüst olması.

3-) İlçede herke tarafından sevilen,saygınlığının yanında seçim sonrası da hiçbir ayrım yapmadan herkes iyi ilişkiler içinde olmasını.

4-) Seçim sonunda iktidar partisinden ise hükümetle ve partisi ile ilişkilerini güçlendirmesini,muhalefetten seçilirse de iktidar partisi ile ilçeye ve halka hizmet anlayışı ile iyi ilişkiler kurmalıdır.

5-) İlçede çarşıda,pazardaneş’e de tasada herkese aynı mesafede olmasını.Güler yüzlü ve tatlı dilli olmasını.

6-) Hizmet süresinde kesinlikle parti ayrımı yapmamasını.

7-) Belediye meclis listelerini köylü-şehirli ayrımı yapmadan,bilgili ve tahsilli.Her zaman her konuda birlikte olabileceği kişilerden oluşturmasını.

8-) Yıllardır bir türlü yapılamayan yollarımız başta olmak üzere diğer sorunları için tüm siyasi parti ve STK ile elbirliği içinde hareket etmesini.

9-) Emet’in gelişmesi için ben yaptım oldu mantığı ile değil şehrin güzelleşmesi için bir şehir planlamacısı ile projeye dayalı çalışmasını.

10-) Yapacağı yatırımları her mahalleye eşit olarak yapmasını.

11-) İlçenin yıllardır giderilemeyen çöp toplama işini en ivedi şekilde gidermesini.

 

12-) Periyodik zamanlarda her kesimle yüz yüze toplantılar yaparak halkın isteklerini dinlemesi.Eleştirilerine açık olması.

13-) İlçede başta mülki amirler,adli ve yargı mensupları başta olmak üzere tüm kurum amirleri ile iyi ilişkiler içinde olmalı.

14-) Yapacağı hizmetlerde, ihalelerde şeffaf olmalı.Kesinlikle gösterişli ve reklam amaçlı fuzuli ve lüks masraflardan kaçınmalı.

15-) Kurum içinde adam kayırma yerine işin ehli olan deneyimli personelle çalışmayı tercih etmeli.

16-) İlçedeki sosyal amaçlı dernek ve kurumları kesinlikle göz ardı etmemeli.Onlara da her konuda yardımcı olmalı.

17-) Başkan,kendi geleceğini değil ilçenin geleceğini düşünmeli. Vefalı olan Emet’li de vakti gelince onu düşünektir.

ERBAŞ HALKI DİNLEDİ

MHP Kütahya millet vekili sayın Ahmet Erbaş Salı günü ilçemize geldi.Bazı kurum ve kuruluş ziyaretlerinden sonra çarşı ve Pazar ziyareti yaptı.Halklakucaklaştı.Vatandaşlar Erbaş’a ilçenin sorunlarını anlattılar ve çözüm getirmesi istediler. Halkı sabırla güler yüzle dinleyen vekilimiz vatandaşlara haklısınız.Ama oy verdikleriniz bugüne kadar niye yapmadılar,onlara da aynı soruyu yöneltiyormuşuz şeklinde espiri yaptı. Hülasa Emet halkı Ahmet Erbaş’ı sevdi.Erbaş ise her zaman fırsat buldukça Emet’e geleceğini ve halkla iç,içe olacağını söyledi. Dilerim diğer sayın millet vekillerimizde ilçemize teşrif ederler ve halkın sorunlarını dinlerler.

 

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!