ŞİFALI BİTKİLERİ ÖĞRENİN! - A.Kadir Ekmekçioğlu

ŞİFALI BİTKİLERİ ÖĞRENİN!


GÜNÜN SÖZÜ: Sağlık en büyük zenginliktir.

Sağlığımız çok önemli. İnsan yaşamında her yaşta ve her zaman hastalıklara da maruz kalabiliriz. Hastalandığımız da elbette hekimlere gitmeliyiz. Onların muayene, tahlil ve tetkiklerinden sonra kullanmamız gereken ilaçları da harfiyen kullanmalıyız.

Birde şifalı bitkiler vardır ki; onlarla da şifa bulmaktayız. Bu hafta değerli dostum Hacı Hidayet Özer kardeşime konuk oldum. Hangi bitkilerin ne gibi hastalıklara şifa verdiğini sordum. Sağ olsun bana zaman ayırdı. Bende notlarımı aldım.

Günümüzde ALİZERYMIR (hafıza kaybı),unutkanlık dan yakınanlar çok. Bununun için GİNG BLOBA (Japon eriği)

Zeka geriliği için Gingkolu, Ginsengli, Propolisti macunları,Polen kapsül,Ginko çayı,Karabaş ve melisa suları.

ALÇI kan dolaşımını artırır. GÜLHATMİ Balgam söktürür. ALTINOTU İdrar söktürür. HAVLICAN Hafıza ve dikkat artırır. ANASON Hazmı kolaylaştırır. HİNDİSTAN CEVİZİ Mide ağrılarını giderir. ASLANPENCESİ  Adet dönemi rahatsızlıkları.

IHLAMUR Solunum yollarını yumuşatır. BİBERİYE Düşük tansiyonu dengeler. ISIRGAN Damar açıcı. ÇAKŞIROTU(YAPRAK) Bağışıklık sistemini güçlendirir. KAKULE Hafıza güçlendirir. KARABİBER Kabızlığı önler. EBEGÜMECİ Boğaz proplemi. KARANFİL Diş ağrılarını azaltır. KARAHİNDİBA İdrar söktürür. KEÇİBOYNUZU Nefes darlığı. KEKİK Bakteriye karşı vücudu korur. GİNKGO Zihin açar. KİMYON İdrar söktürür. YEŞİLÇAY Kolesterolü düşürür. ZENCEFİL Astım. YENİBAHAR Damar sertliğini önler.

ORGANİKLER

İNCİR PEKMEZİ Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir.

ANDIZ PEKMEZİ Bronşit ve öksürük, sarılık ÜZÜM PEKMEZİ Vücuttaki kanı artır. Enerji verir. İştah açar, hamilere ve bebeklere yararlı

ÜZÜM PEKMEZİ Vücutta kanı artırır. Enerji verir. İştah açar

DUT PEKMEZİ Mide hastalıklarına, özellikle ülser, bronşit ve astım

KARADUT PEKMEZİ İdrar söktürür Mideyi kuvvetlendirir.

HURMA PEKMEZİ Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Kansere karşı koruyucu

Sevgili okurlarım, ilçemizin çok önemli sorunları kalmadığından dolayı bir sizlerin sağlık sorunlarına yararlı olmak amacıyla bitkilerden şifa bulmanıza çalışacağım. Gazetedeki yazımın altına hastalıklarınız için hangi şifalı bitki veya organik ürün kullanmak istediğinizi yazarsanız bende sizlere yardımcı olmağa gayret edeceğim.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 nisan 1920 TBMM kurduğunda bugünü bayram ilan etmiş ve dünyada hiçbir liderin düşünmediğini ve yapmadığını yaparak bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. 97 nci yılını kutladığımız ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı yürekten kutluyorum. Umuyor ve diliyorum her Türk çocuğu da büyük önderin kendilerine emanet ettiği bayramı ilelebet koruyacak ve kutlayacaktır. NE MUTLU TÜRKÜM Diyene.

Söz konusu çocuksa ilçemizde küçüklüğümüzde bizlerin, bugün ise çocukları oynadığı bir köşe kapmacı ve mendil kapma oyu vardır hatırlarsınız. Şimdi bu oyunu ilçemizde büyükler siyaset alanında oynadığı görüyor ve duyuyorum. Bir parti içinde değişiklikler olacağı gerekesi ile her ne kadar bir, birlerinin yanında olduğunu söylese de çocukken mendil kapma yerine makam ve koltuk kapma oyunu oynuyorlar.Eğer siyasette meraklıysanız gözlerinizi ve kulaklarınız dört açınız. Şimdilik bu kadar.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!