SİYASETİN ATEŞİ YÜKSELİYOR MU ? - A.Kadir Ekmekçioğlu

SİYASETİN ATEŞİ YÜKSELİYOR MU ?


SİYASETİN ATEŞİ YÜKSELİYOR MU ?

GÜNÜN SÖZÜ: Sosyal medya çıktı, mertlik bozuldu.

Yerel seçimde yarışacak partilerin adayları CHP ve SP dışında belli oldu .AKPARTİ den veteriner hekim Hüseyin Doğan,MHP den makine mühendisi Halil Tuna,İYİPARTİ adayı turizimci Mustafa Uçak, DP den ise belediye başkanı Mustafa Koca Emet belediye başkanlığı için adaylıklarını açıkladılar.Tüm adaylara şimdiden hayırlı olsun.

Partiler il genel meclisi ve belediye meclisleri içinde düzgün bir vitrinle seçmen önüne çıkmak için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.Umarım ve dilerim tüm partilerde görev alacak kişilerin de partilerine ve ilçemize yakışır,çalışkan arkadaşlarımızın olması.

Bu seçim geçmişe göre kamu oyunu  ve partilerden listelerde yer almak isteyenleri fazlasıyla  meşgul ediyor.Listeye giremeyeceklerin partilerine küsüp, karşı cephelere destek verecekleri ve partilerden istifaların olacağı duyumları var.Bunları önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Sevgili okurlarım. Siyasetten dolayı kimse kimseyi kırmasın.İşte size güzel örnek.Bir cenaze ilanın da hangi partili mi öldü diye soruyoruz.Yoksa kim öldü diyemi soruyoruz.Elbette kim diye soruyoruz.Cenazesinde de saf tutuyoruz.Bir yangın var denildiğinde hangi partilinin evi mi yoksa kimin evimi yanıyor diye soruyoruz. Elbette kimin diye soruyoruz ve yardıma koştuğumuza göre siyasetten dolayı kırıcı olmayalım.

İT DALAŞI DEĞİL SEVİYELİ SEÇİM OLSUN

Seçim dönemlerinde parti içi çekişmeler gerekse partiler arasındaki çekişmelerden dolayı asıllı veya asılsız iddialardan söz edilirken bazılarının ellerinde kasetler olduğu ve bunları da zaman içinde kullanacakları söylentileri var. Bunlara gerek yok. .Zaten ilçede herkes kimin ne olduğunu biliyor. Eğer ellerinde yolsuzluk ve suistimalle ilgili belgeler varsa devletin savcıları orada.

Ama ne olur,amaçları ilçeye ve ülkeye hizmet anlayışı ile yola çıkan dürüst ve namuslu insanları da asılsız dedikodu,yalan ve iftiralarla karalamayınız.Sosyal medyada kimse kimseyi kırmadan görüş ve düşüncelerini yazsın.

Sayın adaylar,bu halk sizden it dalaşı değil ilçeye ve halkına hizmet bekliyor.Haydi çıkın çarşıya.Edebinizle centilmence,kimseyi kırmadan halkın sorunlarını dinleyin.Onlara göre projeler üretin.

Bu arada seçim yatırımları erken başlamış galiba. Bu değirmenin suyu nereden geliyor bilmiyorum. Bazıları oy almak için giysi ve ayakkabı dağıtmaya başlamış. Bu böyle devam ederse herkese fındık altın da dağıtılırsa şaşmayalım.

YOL BÖLGESİNDE HEYELAN MI VAR

Emet-Tavşanlı yolundaki yaklaşık 8 km.lik bölgede üçüncü kez heyelandan dolayı çökme oldu.Alınan önlemlere rağmen.Bu yolun güzergahı ile ilgili geçmişte yöre sakinleri bölgede heyelan var demelerine rağmen niye ısrar edildi anlamak mümkün değil. Ayıca önceki gün ve dün de Günlüce ve Eseler köyü yolunda ki;bu yol Dereli,Işıklı,ÇatalçamYaylayolu ve Yeniköy gurup yolu.Buarada ufak çaplı heyelanların olması bölgede ileride daha büyük heyelanların olacağının habercisi olabilir mi.Yetkililerin buna eğilmesini rica ediyorum.

BAŞ SAĞLIĞI

Benim dünürüm Tavşanlı eşrafından Mehmet Boyacı vefat etmiştir.Merhuma Allah dan rahmet,başta kederli ailesine ve sevenlerine taziyelerimi sunuyorum.Ayrıca gazetemizin sorumlu yazı işleri müdürü,gazeteci dostum Ercan Kolku’nun annesi Ayten Badaş da vefat etmiştir. Merhumeye de Allah dan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine de başsağlığı diliyorum.İnşallah her ikisinin de mekanları cennet olsun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!