SİZDE YAZIN - A.Kadir Ekmekçioğlu

SİZDE YAZIN


GÜNÜN SÖZÜ:İyiyi ara,güzeli ara.Ama kusur arama (Mevlana)

Yaşadığınız her neresi olursa olsun orada olumlu veya olumsuz konularda konuşma ve yazma hakkınız vardır.Bu hakkınızı kullanırken olumlu işler yapanları takdir edelim.Olumsuz veya yanlış yapanları da yarın da yüz yüze bakacağımızı da düşünerek onları kırmadan,seviyeli  ve kavgalara mahal vermeyecek bir şekilde eleştirelim. Amaç kavga etmek değil sorunlarımıza ortak çözüm bulmak olmalıdır.

Bizler gazeteciler olarak her ne kadar halkın sesi isek de halk da kendi sesini duyurmalıdır.Önceden her kurum ve kuruluşlarda dilek ve temenni kutuları vardı.Bunlar yok oldu.Yerini sosyal medya aldı.Burada da olur olmaz doğru yanlış yazışmalarla birbirimizi kırıyoruz.Buna gerek yok.

İlçemiz kaymakamı sayın Hasan Çiçek köylerde muhtarlar ve vatandaşlarla temasları sonucu köylerin sorunlarını gidermenin yanında okulları ziyaret ederek daha iyi ve kaliteli eğitim verilmesi için öz verili çalıştığını gözlemliyorum.Çicek kaymakam bir de yıllardır hepimizin istediği fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen Tahtalı mesire alanına bungalov evleri projesini hayata geçiriyor.İnşallah en kısa zamanda tamamlanır ve halkımızın hizmetine sunulur.

İlçemizdeki sağlık kuruluşlarına gelince sağlık ocağı ve hastanemizden geçmiş yıllardaki şikayetler yok artık.Her iki kurumdan vatandaşlar memnun olduklarını söylüyor.Her iki kurumun değerli personeline de teşekkür ederim.

Son günlerde internet kullanıcılarından hayli şikayet var. İnternetlerde ağırlaşma,zaman zaman da hiç çalışmıyor.Vatandaşların arıza bildirimlerine yerel ekipler her ne kadar müdahale etse de asıl sorun buradaki alt yapıdan kaynaklanıyor.Bir çok vatandaş doğru dürüst internet kullanmadan abone parası ödüyor.Buna kimler nasıl çözüm bulacaksa bulsun artık.

Geçen günü bir dostum ilçemizin bir km.mesafedekiTaşoluk mevkiinden üç kare fotoğraf yolladı.Görüntü gerçekten utanç verici.Bu bir şahsın çöp atıkları değil.Ama kim olduğu da belli değil.O kimse yazıklar olsun.Ne olur temiz bir ilçede yaşamak istiyorsak ki; istiyoruz.Çöplerinizi gelişi güzel olur olmaz her yere atmayınız.Atanlara da mani olalım.Gün geçmiyor ilçedeki trafik sorunu bir türlü çözümlenemedi. Yetkililer buna çözüm ararken araç sahiplerinin de gelişi güzel park yapmalarından şikayetler var. İlçemizden göçler nedeni ile birçok köy okulumuzdan ilçeye taşımalı eğitim verilyor.Duyumlarıma göre seneye eski büyük köylerden bazılarında da İÖO kapanacakmış.Yapılacak tek şey,ilçemize yatırımlar yaparak,Bor’a yöresel işçi almak suretiyle göçün önlenmesi lazım.

OKURLARIMDAN

Gerek insani ilişkilerim,gerekse gazeteci olmam nedeni ile dertleri ve sorunları olan kişiler bana geldiklerinde onları sabırla dinlerim.Yardımcı olabileceğim her konuda da onlara yardımcı oluyorum.Birçok kişi dilek ve temennileri anlatırlar.Bende bu isteklerini ilgili kurum ve kişilere aktarıyorum.Ama bana ulaşamayan da dilek ve temennilerini birebir yetkililere anlatmak istiyorlar.Açıkçası belli zamanlarda halk günü tertiplenmesini istiyorlar.Benden iletmesi.

Çöp konusuna gelince;Kütahya katı atık birliğinin lav edilmesinden sonra ilçemizde çöp toplama işini belediyemiz yapacak.Edindiğim bilgiye göre belediye mevcut araçlarının bakımlarını yaparak hizmete devam edecek.Ayrıca araç parkına yeni ilaveler de yaparak ilçemizde artık 7/24 çöp toplanacak.Bunu da çöp işi ne oldu diye soranlara iletmiş olayım.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!