SOĞUK HAVADA SICAK SİYASET - A.Kadir Ekmekçioğlu

SOĞUK HAVADA SICAK SİYASET


GÜNÜN SÖZÜ:Ateş bacayı sarmış.Emet yok oluyor. Hala siyasi çekişmeler niye ki ?

Yerel seçim startı verildiğinde AKP den belediye başkan aday adayı olmak için birçok kişi taarruz edercesine AKP ilçe başkanlığına koştu. O günden bugüne gerek partiden sızan, gerekse siyasettin içinde olanlar AKP il ve genel merkezi filanca kişiyi Emet belediye başkanı gösterecek söylentileri ile bugünlere gelindi. Adı bende kalsın AKP yöneticilerinden sevdiğim kişi AKP genel merkezi şu kişi adayımız diye karar almadı. Önümüzdeki günleri bekle dedi.Hayırlısı.

AKP de fırtınalar esiyor. Belediye başkan adaylığı,il genel meclisi ve belediye meclisi adayı olmak isteyen bazı kişiler bir adım öne geçmek için il başkanlığına ve AKP genel merkezine sayfalar dolusu mektuplar ve ardı arkası kesilmeyen yalan-yanlış telefonlar ettikleri de ilçede ayyuka çıktı. Bu yanlış beyler,düne kadar aynı çatı altında kader ve siyasi görüş birliği içinde olduğunuz arkadaşlarınızı gammazlamak bana göre yanlış. Bu olaylar Kütahya ve Ankara nezdinde hem parti hem de ilçemiz açısından Emet’liler birbirini şikayetten başka bir iş yapmıyor imajı yarattığının farkındalar mı? Yarın şikayet ettikleri insanlarla yine yüz,yüze gelmeyecekler mi?

Muhalefet partilerinde durum ise,MHP aday kendinden olmak şartı ile yoğun çalışmalarının yanında ittifak yapabilecek parti arayışında.İYİ parti,CHP ve SP muhalefet olarak bir ortak aday üzerinde uzlaşamadıkların şimdilik hiç olmazsa kendi adaylarımızla seçime katılırız diyor.

İLÇENİN NABZI

İlçede kamuoyu ilçeye çok iyi hizmetler edecek,çalışkan ve dürüst,ahlaklı aday beklentisinde.Bu hangi partiden olursa olsun ona oy vereceğim diyeler çoğunlukta.Vatandaşlar partilerden soğumuş ve partilerin durumuna öfkeli.Diğer taraftan yıllarca AKP ve AKP li belediye başkanları ilçeye ne verdiki.Bu defa başka partiden olsun sesleri yükseliyor.Bir gurup vatandaş da partilerde işin suyu çıktı.Bir kısım vatandaş memleket için partiden ziyade adayın kalitesi ve becerikliliğin önemini vurgulamakta. Karamsarlıkta olduklarını, oy kullanmaya gitmeyeceklerini.Gideceklerin bir kısmı sadece mahalle muhtarlığı için sandığa gideceğini söylemekteler.

Bir gurup seçmen partilerin uzlaşmamasına kızarken, partililerde adayların şu veya bu partiden tartışmaları ile ilçede siyasi gerginliklere  yol alıyor. Bazı partilerdeki üye ve eski yöneticilerde siyasetten soğuduklarını ve istifa hazırlıklarındalar.Bu istifaları çok yakın zamanda yazacağım.

Kurt dumanlı havayı severmiş. Birleri de bu kargaşalardan yararlanmanın hesaplarını yapıyor. Kendisine liman olacak bir parti arayışında.Sanırım kim olduğunu az veya çok tahmin ediyorsunuzdur.

Seçmenler partilerden çok belediye başkan adaylarına bakarak oy kullanacak.

OY KULLANNAMA CEZASI 2500 LİRA

Birçok okurum, sandığa gitmezsem bunun cezası var mı diye soruyor.Evet yetkililerden öğrendim.Yeni çıkan yasaya göre oy kullanmamanın cezası 2.500 liraymış.

YEREL GAZETENİZE SAHİP ÇIKINZ

Yerel gazeteler sizlerin kulağı. Gözü ve sözcünüz.Yörenizde görmedikleri görür.Duymadıklarınızı duyar.Sorunlarınızı,dileklerinizi ve isteklerinizi yazarak sizlerin sözcüsüdür.Bu gazetelerin ne şartlarda nasıl çıktığınızı sanırım biliyorsunuz.Gazetenin yayın hayatına devamı sizlerin destekleri ile mümkündür.Haydi sizlerde reklam ve ilanlar vererek abone olarak yardımcını olunuz.

 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!