Uzun Lafın Kısası - A.Kadir Ekmekçioğlu

Uzun Lafın Kısası


GÜNÜN SÖZÜ:Az laf ile çok şeyler yapılır.
Yazı başlığı dil anlatımında dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdendir.Uzun lafın kısası.Lafı uzatmayarak genelde bunu kullanırız.
Bu hafta cumhuriyet tarihinde Emet ilçemizde en uzun süre kaymakamlık yapan ilçemiz kaymakamı sayın Hasan Çiçek son kararname ile Eskişehir vali yardımcılığına atanmıştır.Yaklaşık 50 yıl gazetecilik yaptığım ilçemde çok değerli hizmet yapan değerli kaymakamlar görev yapmıştır. Sayın Çiçek’in eski kaymakamlarımızdan sayın Halis Aslan gibi her köyde ve ilçemizde eserleri vardır.Halkla ilişkileri ile unutulmayacak Hasan Çiçek’e yeni görevinde başarılar diliyorum.İlçemize ise Bitlis vali yardımcısı sayın Furkan Seymen de Emet kaymakamlığına atanmıştır.Her iki kaymakamımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum.
GELELİM DİĞER KONULARA
İlçemizdeki alt yapı çalışmalarımızda yüzde yetmişi tamamlanmıştır.Ama bu çalışmalarda ister istemez su sıkıntıları yaşanıyor.Bu konuda uzun lafın kısası her nimetin bir külfeti olacaktır. Sayın belediye başkanımız Hüseyin Doğan’a Allah kolaylıklar versin.Bir saptama yapayım altyapı yapan belediye başkanlarının çalışmaları görünmez bu nedenle bazı başkanlar alt yapı çalışmalarda yapmazlar.Şimdi çoğu bitti şimdi azı kaldı.Allah  yeni dönemde bunları tamamlamak ve yeni hizmetler yapmayı nasip etsin.
Su sıkıntısı yaşadığımız ilçede maalesef bazıları evlerinin önündeki bahçelerinde şebeke ve dağ suyu ile sulama yapıyor. Arabalarını yıkıyor.El insaf yazık ve günah.
GSM ve Türk Telekom sözleşmeleri sona erecek abonelerini aylar önce arayıp makinalı tüfek gibi konuşarak yeni alternatifler sunuyor.Tabiki tarife fiyatları çok yüksek.Bu insanlara gına getirtiyor.Buna dur denilmesi herkesin beklentisi.
AKP ilçe başkanı Süleyman Ciner’in istifası ile AKP ilçe başkanlığına Ali Ceyhan atanmıştır.Ceyhan başkana ve partisine hayırlı olsun.Ceyhan başkana da başarılar dilerim.
Kazalar geliyorum diyor.İlçe merkezinde sayıları her geçen gün artan motosiklet sürücülerinin aşarı hızla seyir etmeleri ilçemizde trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.Buna bir an önce önlemler alınmalı.Özellikle anne babalar gençleri uyarmalılar.
BAYRAKSIZ İŞYERİ VE EV KALMASIN
30 ağustos 1922 de 101 yıl önce yılında baş komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığındaki kahraman ordumuz Dumlupınarda başlayan büyük taarruzla büyük bir zafer kazanmıştır. Bu nedenle 30 ağustos zafer bayramı haftasında  ne olur herkes işyerlerine ve evlerine şanlı Türk bayrağımızı asalım.
 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Nis

Büyüklük Sizde Kalsın

06Nis

Bizede Bu yakışırdı

18Şub

Emet Gündemi

27Oca

Acı Gerçekler

14Ara

Körükçüler!