ALIN BOR'UNUZU - Yunus Daşdemir

ALIN BOR'UNUZU


Son günlerde gündem oluşturan Bor madeninin başka illerde fabrika açılıp değerlendirmesi olayı, özellikle Hisarcık ve Emet ilçelerinde yaşayan, Bor madeninin zararlarına katlanan bölge halkında şok etkisi yarattı.

Arsenikli su ile abdest alıp ibadet etmeye razı olan insanların hakkı olan yatırımların başka illere kaydırılması, aklın mantığın kabul edemeyeceği bir gerçektir. Bölgede kanser, kalp ve akciğer hastalıklarına bor yüzünden katlanan,tarımı ve hayvancılığı bor tozu yüzünden her geçen gün yok olmaya doğru giden bölge halkının, bu yatırımlardan mahrum edilmesi hangi akla hizmettir, izahı mümkün değildir...!

Kütahya Milletvekillerimizin bu konuda acil olarak ceketlerini çıkartıp bölgenin maduriyetinin giderilmesi yönünde çalışma yapması elzemdir. Bölgemize yatırım yapılması yerine başka illere bor yatırımı yapmayı düşünmek, bölge halkının tüm umutlarını kırmaktır. Başbakanımız bu açıklamayı yaparken, Hisarcık ve Emet'in Bor madeni yüzünden verdiği göçten ve bölge tarımının ,hayvancılığının gördüğü zarardan ne kadar haberdardır. İster istemez bölge halkı acaba önümüzdeki 30 yılda bor madeninden dolayı Emet, Hisarcık yokmu olacak diye uçuk sorular sormaktadır. Neden bu iki ilçe arasına devlet yatırım yapmayı düşünmemektedir. Bu durum bölgedeki yerel yöneticilerin çalışma azmini kırmaktadır. İlgili makamların bu konuda detaylı açıklama yapması elzemdir.

Yol, altyapı, iş sahası, sosyal alanlar yönünden son derece madur olan Emet ve Hisarcık ilçelerimize en ufak katkısı olmayan Eti Bor yönetimi kendi içinde ne yapıyoruz demeli ve bölge halkının gün geçtikçe artan tepkisini görmelidir.

Sözün özü'Yıllardır bu iki ilçeyi taşeron edebiyatına mahkum eden, ihtiyaçlarını iki ilçemiz yerine başka yerlerden temin etme yolunu seçen Eti Bor yönetime söylenecek tek söz kalmıştır. 'YA HALKA KULAK VERİP ÇİZİN YOLUNUZU, YADA ALIN 'BOR' UNUZU.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz