İNSAN ŞAŞCEK YA!!! - Yunus Daşdemir

İNSAN ŞAŞCEK YA!!!


Madenlere bakıyorsun, sıcak su kaynaklarına bakıyorsun, tarımsal araziye bakıyorsun,ormanlarına bakıyorsun, her yönüyle zenginlik kokan bir Kütahya Görüyorsun.

Hayvancılık için zemin mükemmel, seracılık için bir çok ilçesi bulunmaz nimet, bizimkilerin yaptığı iş ne derseniz, hamama gidip terlikleri giyip keselenmek.

Arıcılık için uygun arazi var, çeşitli türlerde mantar üretmek için toprak var, bor rezevlerinden yaralanıp üretim yapmak için zemin hazır, ama bizimkiler kahvede okey dönüyor.

Köylerde vatandaşın tek bildiği gurbete gidip çalışmak, ilçelerde vatandaşın en iyi mesleği tahta iskemleye oturup, o bunu nasıl aldı, şu bunu nasıl yaptı diye dedikodu yapmak, ama 20 tavuk alıp tahta iskemleden kalkıp üretim yapmayı düşünen yok.

Merkezde yaşayanlar robotlaştırılmış. Sanayi üretimi yok denecek safhada, hasta olup doktor derdine düşüyorlar, tek bildikleri yağmurlu havada çini tabağı şemsiye diye kullanmak.

İNSAN ŞAŞCEK YA!!!!

Bunca nimetin olduğu bil il Kütahya. Neden gerekli yatırımlar ilçelere yapılmaz. Neden bu insanlar ilçelerde yok sayılır. Yol diye diye kafamızda var olan üç beş tel saçta gitti, değişen birşey varmı dersiniz, oda yok.

Bu ülkenin Başbakanı,Cumhurbaşkanı acaba Hisarcık Simav ,Hisarcık Gediz, Emet Tavşanlı yolunda seyahat etseler ne düşünürler. Buralarda yaşayan insanlar algı vergi ödemiyor da ömür boyu cezayamı çarptırıldılar. Yapılacak, olacak yerine, buralarda yaşayan insanlar ne zaman yapıldı açıldı lafını duyup sevinecekler. Yol medeniyettir beyler. Bitirin artık bu çıkmazı. Bitirin milletin ağzında sakız olan ve bulmacalara dahi konu olan bu rezil yolları.

Yoksa Hisarcık Emet, çıkmaz yolların arasına müebbet mahkum edildi de karardan bizim mi haberimiz yok. Nedir Allah aşkına bu işin sırrı, kerameti. Bir bilen varsa söylesin. Yol dediğin başlar 3 yıl der biter. 30 yıl olmuş başlayalı,programa alınalı hala biz hamamda kese yaptırıyor, yağmurlu havada çini tabakla geziyoruz.

İNSAN ŞAŞCEK YA!!!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz