ORTADA CENAZE KALDIRAN YOK - Yunus Daşdemir

ORTADA CENAZE KALDIRAN YOK


Etibor.....Memlekete faydamı getiriyor zararmı getiriyor bilen bir açıklasa da toplum rahatlasa. Dedem falan demeyecem ama Ak Parti hükümetlerinden önce alınan yanlış kararlarla kaybedilmiş 10 yıllar var etiborda. Heleki çıkan madenin hiç işlenmeden yurt dışına çıkışına imza atıp peşkeş çeken zihniyete söyleyecek söz bulamıyorum.

Biz gelelim günümüzdeki sorunlara.

Bor artık memlekete yarar vermiyor. Evet gayet açık net yazmalıyız bu konuyu. Hisarcık ve Emet'te tarımı, hayvancılığı ve en önemlisi insan sağlığını son dönemde inanılmaz etkiliyor bor. Özellikle Emet ilçemize açılan fabrika yarattığı asit yağmurlarıyla akıl almaz zarar veriyor bölgeye.

Emet ve Hisarcık'ı yok saymakta ısrar eden bir siyasi görüşün olması, yada öyle bir izlenimin halk arasında yayılması bölge insanını oldukça etkiliyor. Her türlü rezilliğine katlanılan bor, her iki ilçeye katkı sağlamadığı gibi son dönemde ortaya çıkan ithal işçilerle daha da büyük sorun haline geldi. Bölgenin tüm rezilliğine katlandığı bor rezevleri için Hisarcık ve Emet'teki işsiz sayısı sıfır olduğundan dolayı, Tavşanlı ve Kütahya'dan işçi getiriliyor. Hatta oralarda kafi gelmesse imza toplayıp Eskişehir'den işçi talep edilebilir görüşleri var. Aklın mantığın durduğu bir dönemdeyiz.

Sanki birileri yukarıda karar almış çok değil 30 yıl sonra Emet ve Hisarcık başka yere taşınmalı, çünkü önümüzdeki dönem dünyanın tek yakıt kaynağı bor olacak, bu iki ilçe ayağımıza takılmasın der gibi politikalar uygulanıyor. Yapılmayan yollar,asit tankerlerinin yok ettiği doğa güzellikleri, asit yağmurlarının çürüttüğü meyve ve sebzeler, kocaçay ve küçükçay'dan akan suların ölçümlerinin kamuoyuyla paylaşılmaması, bölgede artan akciğer, kalp,nefes darlığı ve kanser vakalarının verilerinin çıkartılmaması Allah'a emanet bir yaşantıda olduğumuzun açık göstergesidir.

Komik servis tartışmalarının içinde boğulan bir toplum olmuşuz. Çıkıp meydana buraların rezilliğini biz çekiyoruz, kimler bu işin sorumlusu diyecek yiğitlere acil ihtiyaç var. Etibor uyguladığı yanlış politikalarla bölge halkının tepkisini olmadığı kadar fazla toplamıştır. Takım elbise ile gezenlerin ayakkabılarını tam olarak giyip bölgenin tozlu yollarını yürüyüp burada neler oluyor demesi elzemdir. Hisarcık ve Emet hiçbir kurumun yada kişilerin oyuncağı olamaz.

Dedem rahmetliğin bir sözü vardır' Ayakkabı yol yürürse eskir, yol yürümeyen ayakkabı zaten bir hiçtir

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz