PİJAMAYLA ATLETİZM - Yunus Daşdemir

PİJAMAYLA ATLETİZM


Sorumsuz sohbet onbaşılarının, kahve çavuşlarının nokta atışı yapmak için savaş verdiği yiğit meydanların efelerinin, mahalle kabadayılarının angarya seneryolarıyla yaşayan insanların olduğu bir toplum yaratmak için, fırsat kollayan çakalların olduğu bir memleket görüntüsü vermeye çalışanlar oluyor bu topraklarda.

Kendilerince elit takılmaya çalışan, akıllarınca ahkam kesip meydan okumayı adamlık sanan, hatta tüm topluma hükmedecek kadar cürretkar olan, ancak arkasında 1 elin parmakları kadar kişinin olduğunu unutan, 5 i 500 yapıp koca bir kesime benim diyecek kadar ileri giden, ancak toplumun bile kim olduğunu bilmediği, aselet timsali bu insanları tanımaya çalıştıkça çok gereksiz işlerle uğraştığını görüp gülmemek elde değil.

Bulunduğu konuma nasıl geldiğini, geçmişinin ne olduğunu unutan ve üstüne topluma ahkam kesip ahlak dersi vermeye kalkan bu şahsiyetlerin, bölgeye ben ne verdim, ne yaptım demesi, kafasını iki elinin arasına sıkıştırıp beyinlerini zorlamaları, seviyesiz muhabbetlerden uzak durması ve bölgede sevilip sevilmediklerini iyice araştırmaları elzemdir. Semaverde çay içerken bile yanında demlik bulunduran bu zatı muhteremler, hala pekmezle çay içmeyi savunuyorlar.

Güneşin sıcaklığıyla çay demlemeye sohbetlerinde alışmış bu şahısların, yaşadıkları bölgede kaos ve dedikodu çıkarmaktan başka toplum için zerre icraatları olmadığı zaten kesin olandır.

Yapılan tüm iyi hizmetleri görmezden gelen ancak en ufak bir olumsuzlukta, bazen Alim, bazen muallim, bazen de sözde liderliğe soyunan bu muhteremlerin hayal aleminde yaşadıklarını görmeleri için sanırım yanlarında boy aynasıyla gezmeleri daha akılcı olacak.

Şuursuz sözleriyle toplumu geren, hiçbir yaptırım gücü olmadığı son derece açık olan bu zatı muhteremlere tanınan törelanslar toplum tarafından gösterilmemeli, toplum içinde huzursuzluk çıkarmak için her fırsatı kullanmaya kalkan kendi çapındaki bu muhteremlerin bölgede yaşayan aklı selim kişilerce çok net bir şekilde uyarılması kesin olandır.

Burnu havada ve kendi dünyalarında birliktelik ve diyalogdan uzak yaşamaya alışmış, ancak arkasındaki 3 - 5 avareyle memleket benim diyecek kadar komedi olan bu şahıslara ne kadar gülünç durumda olduklarını birilerinin anlatması mutlaka gereklidir.

Bu memleket sorunlarıyla, dertleriyle, toplumun her ferdinindir. Hiç kimse bencilik oyunuyla aklınca kendi geleceği için komik oyunlarına memleketi alet etmemelidir. Hiç kimse duruşa, giyinişe, mala, mülke bakmaz. Toplum için ne yaptın ona bakarlar. Mazin ne ona bakarlar.

Sözün özü Hiç kimse pijamayla atletizm yapmayı hayal etmemelidir'.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
17Haz

Emet Geç Kalmamalı!

09Oca
17Ara

Cep Derdi Milleti Gerdi

28Kas
22Kas

Terazi Dengesiz, Memleket Eğersiz